Скандал! Манипулират станция за въздуха заради кампанията на Сандов

В петък станцията, измерваща качеството на въздуха в Димитровград е била манипулирана от служители на РИОСВ

Скандал! Манипулират станция за въздуха заради кампанията на Сандов | StandartNews.com

Официалната измервателна станция, отмерваща качеството на въздуха в Димитровград, е била изманипулирана миналия петък на 9 септември, съобщиха сигурни източници на медията ни. Настройките на станцията са променени от представители на РИОСВ под предтекст, че е “калибрирана“, което според експерти е недопустимо.

Още на следващия ден сутринта станцията отчете превишения на нормите за серен диоксид, което изглежда съмнително съвпадение за мнозина енергийни експерти. Според данните от другите 2 измервателни станции, които не са приети за официални измервателни средства, подобни превишения не са констатирани, което навежда на мисълта за манипулиране на данните от официалната измервателна станция.

Подозрителен е и фактът, че много малко след като бе оповестена в местните медии информацията за превишението бившият министър на околната среда и водите и съпредседател на партия Зелените Борислав Сандов, се появи от нищото на място и обвини ТЕЦ-а в града за превишенията.

Тук идва въпросът има ли пръст г-н Сандов в манипулирането на измервателната станция и от къде толкова бързо се озова на място? Дали случилото се не е част от предизборната кампания? Редно е отговорните институции да направят проверка по случая!

За всички в Димитровград е ясно, че настоящата шефка на РИОСВ-Хасково е човек именно на Борислав Сандов и по всичко личи, че манипулирането на станцията и светкавичното появяване на предишния министър на околната среда в града, е доказателство, че има заговор, който се използва предизборно за манипулиране на обществото.

Припомняме, че официалната измервателна станция е инсталирана през далечната 1993 година и от тогава не е сменяна, което създава предпоставки за некоректно отчитане на данните. Още през 2013 година комисия с представители на държавни органи е постановила, че мястото и пречи на правилното отмерване на данните, но оттогава до днес никакви действия по преместването и не са предприети. Изглежда, че има хора, за които е изгодно да работи една стара, отчитаща изкривени данни и лесна за манипулиране измервателна станция ...

Преди година ТЕЦ-а в града дари на Общината 2 нови измервателни станции, които така и не получиха статут на официални измервателни станции, защото за предишните управляващи не бе изгодно качеството на въздуха в гр. Димитровград да се мери правилно, тъй като това би разбило опорката на Сандов и компания, че ТЕЦ-ът на въглища в града е най-големият замърсител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай