Петък,

Ще има ли избори 2 в 1? Политолог ни изненада с тази новина

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз, архив -
1761
Ще има ли избори 2 в 1? Политолог ни изненада с тази новина
A
A
A

Много сериозни са шансовете да отидем на избори 2 в 1 през есента, прогнозира политологът Димитър Ганев в интервю за НоваНюз.

Според него на изборите през април няма да има драстична промяна в резултатите. “В последната година електоратите са се стеснили до най-твърдите си ядра. Не виждам никакви основания да смятаме, че ще има по-висока избирателна активност”, обоснова се Ганев.

Той смята, че една евентуална ескалация на войната би могла да бъде “спойващ механизъм за съставяне на редовен кабинет”.

Ганев коментира и искането за импийчмънт на президента. “Това е една инициатива на политически лидер, който се бори за оцеляване”, каза политологът.

“Темата беше подета от Атанас Атанасов, който не трябва да забравяме, че е малката партия в малката коалиция ПП-ДБ. Около ДСБ в последните няколко месеца има само лоши новини - разцепления, откази на хора да участват в партийните дейности. Атанас Атанасов, бидейки малкия партньор, опитва да търси своя сюжет, за да остане под някаква форма видим. Затова поде темата за импийчмънт, но не беше подкрепен от Христо Иванов, Кирил Петков също не зае позиция. Борисов категорично каза, че не би подкрепил подобно нещо”, допълни той.

Според Ганев коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС е възможна, но преди местните избори.

Различен резултат може да се очаква при БСП заради хартиената бюлетина, смята още политологът.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията