Раздори заради листите. Човек от ПП обвини Петков в задкулисие

Александър Дунчев отказва да е втори

Раздори заради листите. Човек от ПП обвини Петков в задкулисие | StandartNews.com

Протестирам срещу намерението на „Продължаваме промяната“ да даде София-област при предстоящите избори на „Демократична България“, заяви в предаването „Тази неделя“ на Би Ти Ви бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от „Промяната“ Александър Дунчев.

Той уточни, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което било неприемливо. Организацията на "Продължаваме промяната" в областта е против и настоява техен представител - Дунчев или друг, да е начело.

И допълни, че не било вярно твърдението на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

„Ние не сме се отказали, а протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там“.

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" смята, че в партията има хора, които опитват да прилагат модела на ГЕРБ за управлението - обграждане с послушковци и задкулисие.

Дунчев каза още, че е разговаряно със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който казал, че обединението не държи непременно да оглави листата. "Тоест имаме задкулисие при нас", заключи Дунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай