Прогноза: ГЕРБ бие БСП 20:3 в областните градове

Прогноза: ГЕРБ бие БСП 20:3 в областните градове | StandartNews.com

20-3-3-1. Това ще е резултатът от изборите в големите градове според редовния месечния доклад на Института за дясна политика.След втори тур ГЕРБ би могъл да има 20 кметове на областни градове, Реформаторският блок - 3, БСП – 3, а ДПС – 1. Тази прогноза направи Нено Димов днес

Председателят на института подчерта, че това не е социологическа прогноза, а политически анализ, който се основава на наблюдение на предизборната кампания. Димов каза, че ако тези очаквания се потвърдят от изборните резултати, то форматът и формулата на управление няма да се променят и правителството ще продължи да работи в стабилна среда.

Според десните анализатори на местните избори всеки от основните политически играчи ще се състезава със себе си. ГЕРБ – с резултата си от предишните местни избори, БСП ще се конфронтира вътрешно, всяка от партиите в Реформаторския блок ще брои преференциите си, а ДПС от регионален играч ще се опитва да се превърне в национален.

Резултати, които могат да бъдат определени като изненадващи, биха могли да възникнат от традиционни определяни като червени крепости градове, в които личи умора на избирателите и търсене на ново развитие за общността и региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай