Вторник,

Президентът гласува. Призив към народа

От: Агенция Стандарт, сн. БГНЕС -
1048
Президентът гласува. Призив към народа
A
A
A

"Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт, а това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес, зависи колко силни, устойчиви, легитимни ще бъдат правителството и парламента утре", каза президентът Румен Радев, след като гласува за 48-о Народно събрание. 

"Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но и отговорност. Отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си, своите близки", добави Радев, цитиран от DarikNews.. 

"Аз се надявам наистина българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Вече видяхме от миналата година, все по-трудно се съставят правителства. Тук сблъсъкът е между две тези: Правителство на всяка цена, което може в последствие в средносрочен план да доведе до неустойчивост на самото правителство, и отстояване на принципите и очертаните червени линии от самите партии, което води към размиване на тяхната политическа физиономия и спадане на подкрепата вътре в партията", категоричен е Радев.

Той допълни, че се надява да не се стига до варианта да се наложи отново да назначава ново служебно правителство. 

Държавният глава упражни правото си на глас в 11, 00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София (район „Слатина”, ул. „Кадемлия“ №15).


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com