Събота,

Човек на Радев каза как ще се отразят бомбените заплахи на изборите

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
880
Човек на Радев каза как ще се отразят бомбените заплахи на изборите
A
A
A

Отправянето на бомбени заплахи е нещо, което ни се случва за пръв път. Трудно е да предвидим как ще реагират различните категории хора. това констатира в интервю за Нова телевизия съветникът на премиера Гълъб Донев проф. Александър Маринов.

МВР и останалите компетентни органи ни уверяват, че са предприети всички необходими мерки, за да не се случи нещо, защото вероятността да е едно на хиляда – не можем да си позволим такъв риск. Надявам се да не се уплашат много хората, каза Маринов  в коментар може ли така създалата се ситуация със сигналите за бомби да създаде проблеми за изборния ден.

Той подчерта, че все още няма достатъчно данни за мотивите и извършителите на това деяние. „Но четох изявление от МВР, че са по следите на може би част от хората, подали сигнали за бомби”.

Маринов се изказа по повод предстоящия вот и по въпроса дали отношенията между първия и втория като резултат са ключови за сформирането на кабинет. „Каквито и думи да използваме, за да характеризираме отношенията между първия и втория – които и да са те на вота – те са слаби. В тази конфигурация без едната от двете големи сили много трудно ще може да се сформира правителство”, посочи премиерският съветник.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com