Петър Чобанов с важна новина за Ямбол. Голям проект

Вече има процедура за предпроектни проучвания на трасето, каза кандидатът за депутат от ДПС

Петър Чобанов с важна новина за Ямбол. Голям проект | StandartNews.com

На предишните избори поех ангажимента, че ще работя за изграждане на ЖП линия от Ямбол до Одрин. Тогава много хора не повярваха и дори подходиха с насмешка към това. Днес обаче виждаме, че нещата се случват, вече има процедура за предпроектни проучвания на трасето, а построяването му изглежда напълно реално.

Това заяви на среща с бизнеса в Ямбол кандидатът за народен представител и водач на листата на ДПС в областта Петър Чобанов.

Чобанов обясни, че изграждането на линията ще улесни превоза на хора и товари между България и Турция, ще създаде по-добри връзки, особено икономически, между двете държави и ще облекчи пътния трафик, което пък ще се отрази благоприятно и на безопасността на движението. Той припомни и че с негово съдействие е възстановено движението на експрес „Диана” и са осигурени средства за изграждащото се в момента кръгово кръстовище в Ямбол до ХЕС. „Това са все примери, че политиката не е само празни обещания, а може да носи реални ползи на регионите и държавата като цяло, щом има желание за това”, посочи Петър Чобанов.

По думите му, възстановяването на държавността е ключово, за да излезе страната ни от обхваналите я кризи. „Още на предишните избори настоявахме за това. За съжаление не виждаме същото желание при останалите политически сили. И като резултат България получи кабинета „Петков”. Едно правителство, което не само не възстанови държавността, а възпроизведе стария модел на управление и разруши финансовата стабилност на държавата, каза още Чобанов. И допълни, че именно затова сега ДПС се обръща към всички с базовите послания “разум, отговорност и диалог“, надявайки се те да бъдат възприети и да станат основа за възстановяването на държавността.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай