Отново драма при вота! Бомбата, която се чака в неделя

Социолог обясни тънкия момент при гласуването

Отново драма при вота! Бомбата, която се чака в неделя | StandartNews.com

В момента липсва в обществото консолидация за промяна на системния модел на страната, затова не бих казал, че можем да очакваме изненада по отношение на първото място от вота на хората.

Това коментира пред бТВ социологът Добромир Живков. 

При ПП има белези за успешна мобилизация, но и съществува риск от загуба на подкрепа именно в неделя, посочи той.

Със скептицизъм слушам, когато ми се говори, че Възраждане е новото антисестемно, като потенциален втори в предстоящите избори. Според мен партията се движи в своята си ниша и не виждам индикации, че там може да се случи нещо значително и резултатите от изборите да надхвърлят очакванията, посочи той.

ДПС е на трета позиция в проучванията, защото при по-ниска избирателна активност напред излизат партии с твърди електорати като ДПС, БСП, ГЕРБ, но и ДБ имат стабилно ядро. Важно е да се видят партиите в долната част на таблицата, тъй като там също има промени. Изправи се БГ през последните две седмици набира енергия и симпатизанти, посочи той.

Не бива обаче да забравяме, че когато анализираме социологическите проучвания преди избори, че те са правени 10-14 дни преди самия вот. А сериозни размествания могат да настъпят два-три дни преди самите избори и те могат да бъдат критични за партиите, които се намират около 4-процентната бариера, посочи социологът. 

Последните дни от кампанията са много важни, защото благодарение на тях можем да очакваме изненади, включително и от самите политически партии. Една такава изненада може да се окаже ПП, смятам аз, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай