Надежда Йорданова пак клъвна Гешев. За какво не става?

Като личен успех на нейното управление тя отбеляза три неща

Надежда Йорданова пак клъвна Гешев. За какво не става? | StandartNews.com

Иван Гешев не става за тази работа (главен прокурор - бел.ред.), той няма качествата да стои на тази пирамида, защото към настоящия момент българската прокуратура е като една пирамида, на която стои главният прокурор. Това заяви бившият правосъден министър Надежда Йорданова в предаването „Стълбището“ по Дарик радио.

По нейни думи Конституционният съд миналата година е посочил, че главният прокурор централизира в себе си как всички прокурори в България законосъобразно да изпълняват всички правомощия. „Това не може да бъде така, това е проблем, който трябва да решим“ категорична е тя.

Като личен успех на нейното управление тя отбеляза три неща: приемането на новата наредба за изискванията за придобиване на висше образование по право. „Горда съм, че дадохме повече самостоятелност на европейските прокурори и закриването на спецправосъдието“, добави Йорданова.

Според нея въпросите за геополитиката на страната, енергийната независимост на България и икономиката трябва да продължат да се разглеждат, а работата по енергийната бедност трябва да се захване като тема в следващия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай