Вторник,

Кой с кого в новия парламент? Трите варианта на Костадинов

От: Иван Ангелов -
3206
Кой с кого в новия парламент? Трите варианта на Костадинов
A
A
A

Българските граждани не са успели да подредят политическия пъзел и сега възможността за съставяне на правителство виси на кантар, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

„Сякаш българските граждани не успях да разрешат политическата криза с вота си. Не че е невъзможно да има правителство. Напротив – има три варианта“, посочи Костадинов на пресконференция, цитиран от "Блиц".

„Но след изказването на „Продължаваме промяната“, че няма да подкрепят ГЕРБ, то първият отпада, вариантите са вече по-малко, а това е най-логичното.

Вторият вариант обединява ПП с „Демократична България“, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС.

Третият е ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП. Тук може би проблемът ще бъде заради това, че от БСП заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, но от друга страна няма невъзможни неща“, каза Костадинов.

„Тепърва ще видим кои от тези сценарии ще се осъществят. Нашата позиция е ясна – единственият кабинет, който ще подкрепим е с мандата на „Възраждане“. Готови сме със състав на Министерски съвет“, разясни той.

„В настоящата ситуация пред формациите, които са на първо и второ място, съществуват точно два варианта. Или да направят правителство и да ги бият техните избиратели, или да направят правителство и да ги бие американското посолство“, каза Костадинов.

По думите му ДБ няма да имат проблем да управляват с ГЕРБ, тъй като вече няколко пъти са го правили.

„Хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а по-хубавото нещо е, ако изборите са почести. Защото това не позволява на политиците да се самозабравят и да са по-дисциплинирани. Това е хубаво и за българските избиратели, защото така могат да поправят грешките си. а е хубаво и за българската държава“, допълни Костадинов.

По думите му неговата партия събира все повече симпатизанти, защото правят това, което са казали преди изборите и не се отмятат от думите и обещанията си.

„Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим”, допълни той.

Костадин Костадинов не скри, че е искал „Възраждане” да има още по-висок резултат и увери, че ще се бори за това при следващи избори.

„Към момента „Възраждане“ е най-голямата политическа сила в България, защото другите са коалиции“, добави Костадинов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com