Костадинов: "Възраждане" е шансът на България за независима държава

За да изкараме зимата, трябва да договорим възможно най-ниски цени с "Газпром", казва лидерът д-р Костадин Костадинов

Костадинов: "Възраждане" е шансът на България за независима държава | StandartNews.com
  • Ще управляваме единствено и само самостоятелно
  • При всяка друга партия решенията се вземат от американския посланик
  • Ние сме единствената организация в България, която не е антируска
  • Целта ни е една - да спечелим изборите
  • За да изкараме зимата, трябва да договорим възможно най-ниски цени с "Газпром", казва лидерът д-р Костадин Костадинов в специално интервю за вестник СТАНДАРТ

 

- Д-р Костадинов, с какви цели тръгва "Възраждане" на изборите за 48-мо НС?

- Целта ни е една - да спечелим изборите, да станем първа политическа сила и да управляваме България.

- Какви са акцентите Ви в предизборната Ви програма?

- Основната задача, която сме си поставили е да обясним на българския народ и на българските избиратели, разбира се, че на тези избори ние не отиваме на един обикновен парламентарен вот. На тези избори ние отиваме на референдум за това дали да бъде България държава и да продължи да съществува, или да бъде колония и да бъде тотално унищожена от тези, които вече повече от 30 години унищожават и българската държава, и българския народ. Така че в хода на кампанията ние ще обясним много простичко на нашите избиратели и на всички останали, че единствената политическа сила, която има шанс да даде възможност на България да се развива като свободна и независима държава, а ние българите да получим достоен и нормален живот, е "Възраждане". Всички останали участници в българския политически процес, всички представители на така наречения политически елит представляват просто една камарила, която с годините назад на практика унищожи бъдещето на България, последиците от чието управление и в момента усещаме на свой собствен гръб.

- Слави Трифонов поиска референдум - президентска или парламентарна република да бъде България. Как ще коментирате тази идея?

- Няма никакво значение каква ще бъде формата на управление в България, ако тя продължи да бъде управлявана отвън като чужда колония. Без значение дали говорим за колониална демокрация, под формата на парламентарна демокрация, или говорим за колониална република, под формата на президентска република - и в двата случая решенията няма да се вземат от парламента или президентството, а ще се вземат от американския посланик. Това е основният проблем и още веднъж ще подчертая - ние имаме едно огромно предизвикателство пред нас. Трябва да обясним на българския народ, че България не е независима държава, че е управлявана отвън американска колония, която ако иска да има достоен и нормален живот като държава, трябва да извоюва своята свобода и независимост.

- Преговорите на правителството с Газпром засега удрят на камък. Казахте, че само "Възраждане" може да ги води. Защо смятате така?

- Защото "Възраждане" е единствената организация в България, която не е антируска. Всички останали са антируски и точно поради тази причина те са част от проблема, а не част от решението. Единствената политическа организация, която може да води спокойни и нормални преговори с руската страна, е "Възраждане".

- Какво според Вас е успех в преговорите с "Газпром" - какви трябва да са цените и сроковете на договора?

- Срокът на договора трябва да е 10-годишен, както винаги досега, а цените - такива каквито успеем да ги договорим. Колкото по-ниски, толкова по-добре за нас.

- "Възраждане" се обяви за нормализация на отношенията с Русия. Какво означава това?

- Това означава да спрем провокациите срещу руската страна, да вдигнем санкциите срещу нея, да предоговорим отношенията с "Газпром" и да възстановим обратно нормалните си икономически, културни и политически връзки.

- Кои партии и с каква тежест виждате в следващото Народно събрание? С кои от тях "Възраждане" ще си партнира?

- Няма значение какви партии ще влязат освен "Възраждане" в следващия парламент, защото всички те показаха ясно и категорично, че изпълняват една и съща програма, написана на едно и също място в американското посолство. Българските политически партии представляват съдове с различни етикети, но с еднакво съдържание, така че имената са без значение. Единственото, което ни интересува, е "Възраждане" да има колкото се може по-голямо представителство в парламента, за да може да управлява самостоятелно.

- Според социолозите партията на Стефан Янев е пряка конкуренция на "Възраждане". Заплаха ли е "Български възход" за Вас?

- Не знам защо социолозите са решили, че тази партия, всъщност то дори не е партия, а тази коалиция от партии би могла да бъде конкуренция, тъй като ние нямаме нищо общо. Това е партия, чийто председател подкрепя влизането на България в еврозоната, нещо срещу което ние сме категорично против. Това е партия, чийто председател подкрепя членството на България в НАТО и Европейския съюз. Това е организация, чийто председател въведе зеления сертификат и антиепидемичните мерки в България, срещу които ние се борихме и поведохме българския народ. Така че, всъщност, ако говорите за противник на "Възраждане" в смисъла на формация, изповядваща точно обратните на нашите ценности, на нашите идеологически виждания и разбирания - да, тук сте прави. Но в този ред на мисли и ГЕРБ, и "Продължаваме Промяната", и БСП, и "Демократична България", и ДПС, и "Има такъв народ" - всички те са ни опоненти, защото всички те като "Български възход" също подкрепят членството на България в Европейския съюз и НАТО, също подкрепят членството на България в еврозоната и унищожаването на българския лев и също подкрепят въвеждането на зеления сертификат и всякакви видове ограничителни мерки в България. Така че в този ред на мисли не виждам никаква разлика между формацията на Стефан Янев и всички останали. Така че за мен наистина е нелогично това определение на социолозите, че биха могли да ни бъдат някаква конкуренция.

- Прогнозите отново са за коалиционно управление. При какви условия "Възраждане" би влязла във властта?

- "Възраждане" ще управлява единствено и само самостоятелно. Ние видяхме, ясно показаха с действията си всички политически сили, че всяка една от тях е на пряк отчет в американското посолство. "Възраждане" няма как да подкрепи партии, които са зависими от чужди посланици, чужди държави, които защитават чужди национални интереси. От тази гледна точка, казах го в самото начало и ще го кажа още веднъж, за да стане много ясно, за да стане категорично ясно - "Възраждане" ще управлява единствено и само самостоятелно.

- Очаква ни изключително тежка зима. Какво показват анализите на икономическия екип на "Възраждане" и какви мерки в подкрепа на хората и бизнеса ще предложите?

- Всички мерки, които могат да бъдат предложени, ние вече ги предложихме още в началото на тази година, когато веднага след началото на войната в Украйна се видя, че българската икономика ще бъде изправена буквално на нокти, заради безумните проамерикански действия на управляващия проамерикански кабинет в нашата страна. Предложихме намаляването на акциза върху горивата, премахването на ДДС върху хранителните стоки от малката потребителска кошница и лекарствата. Предложихме ново ценообразуване, за да може да се намали цената на тока за битовите и индустриални потребители, и нищо от това не беше прието. Единственото нещо, което трябва да обясним и да се разбере, е следното - няма как да има нормализация на българската икономика и на българската икономическа система, без нормализация на отношенията с Русия. Единствената политическа сила, която може да проведе тази нормализация, е "Възраждане". От тази гледна точка, ако "Възраждане" не управлява България, каквото и да било друго правителство ще изправи българската финансова система пред колапс и нека това да бъде максимално ясно разбрано. Чака ни тежка зима не заради някакви обективни причини и обстоятелства, а заради чисто субективни решения на българските управляващи, вземани в интерес на американците, чиято цел е не само да унищожат България, но и да унищожат Европа, само и само да омаломощят своя геополитически съперник Русия. От тази гледна точка, ние българите не трябва да участваме в тази игра и трябва да направим всичко, което зависи от нас да вземаме решенията си самостоятелно, а не да разчитаме на някой друг. Ако българският народ иска България да продължи да съществува, ако иска да има една спокойна зима, а не зима, в която да се чуди дали трябва да избира между храна и топлина, защото няма как да има и двете, а само едното, трябва да гласува за "Възраждане". В противен случай - Бог да пази България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай