Хекимян: София не може да бъде заложник на голи обещания

Работата за нея не може да бъде спряна, заяви кандидат кметът на ГЕРБ

Хекимян: София не може да бъде заложник на голи обещания | StandartNews.com

Обичам София. Това е моят град, в който изградих живота и кариерата си. Знам проблемите на града. Има моменти, в които трябва да се поеме отговорност. Това се случва, когато има много голям залог - за нас това е София. София не трябва да бъде заложник, работата за нея не може да бъде спряна. Работата за София трябва да продължи. София не може да бъде заложник на голи обещания. София не може да бъде заложник на думи, за нея трябват дела.

Това заяви кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ - СДС, Антон Хекимян по време на официалното откриване на предизборната си кампания. 

"Преди малко Йорданка Фандъкова спомена само веднъж думата "метро". А именно метрото е това, което превърна София в истинска европейска столица. До днес са изградени 42 км метро, в следващия мандат трябва да завършим още 10 км. Искам да го направим. Метрото трябва да стигне до Симеоновския лифт. Има партии, които само преди година спираха проектите, спираха парите за София. Това не трябва да се случва. Това е не само политическо, а гражданско лицемерие", посочи Хекимян. 

"Убеден съм, че съм взел най-правилното решение. Направил съм крачката да бъда в най-подготвения отбор", категоричен бе Антон Хекимян. 

Аз не съм кандидат за нищо, което е добре. В роялата си на кандидат трябва да ви убеждавам колко съм хубав, а това влиза в конфлик с емблематчината ми скромност. Сега ще ви говоря за хора с качества, кауза, биография. Това заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ. 

Изобщо не е без значение как си живял живота си и какви решения си вземал. Кандидатите на ГЕРБ са хора, които не само могат да слушат, а  могат да чуват и разбират. Няма шанс да станеш голям политик, ако не можеш да разбереш болката, мечтата на хората. Всеки кандидат е важен. Местната власт е най-близо до хората. Тази, която всеки ден трябва да решава проблемите на хората. Понякога местните избори са по-важни от парламентарните. Те показват дали имаме подкрепата на хората, каза още Дончев. 

Победата е наш дълг, не за да стане някой някакъв. Победата е наш дълг, защото столицата заслужава най-добрия отбор. Нищо по-малко. Не можем да допуснем Столична община да се превърне в учебен автомобил, да се превърне в лаборатория за експерименти. Затова победата е наш дълг. Искам да има експерти, не кралете на селфито. Да има мечтатели, не шарлатани. В общината да има мечтатели, но не авантюристи, посочи още зам.-председателят на ГЕРБ. 

Влизаме в кампания - приветствам ви да избягваме военната терминология. След 29 следва 30, ние ще трябва да работим с другите, да живеем с тях. София има нужда от още инвестиции в образователната, културната, спортната инфраструктура. София има нужда от добра администрация, от модернизация. София има нужда от мъдрост, разум, от сърце и от любов, добави още Томислав Дончев. 

За мен беше чест да създаваме и променяме София заедно. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. "Антон Хекимян има характер, чувствителност, знания. Има и екип. Кметът е особена порода. Кмет не се става зад бюрото, а на улицата с хората. Затова съм сигурна, че сме застанали зад правилния кандидат", допълни още Фандъкова, предаде novini.bg. 

Според председателя на СОС Георги Георгиев столицата има нужда от кмет, който разбира хората. "Завиждам на смелостта на Антон. Той е отворен за хората, чува техните предложения. Той е изключително любознателен". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай