Карадайъ разкри коя криза и как трябва да се реши първа

Моделът ГЕРБ не се демонтира чрез омраза и реваншизъм, каза лидерът на ДПС

Карадайъ разкри коя криза и как трябва да се реши първа | StandartNews.com

Нито една друга криза не може да бъде решена, докато не се реши политическата. Това каза при откриването на предизборната кампания на ДПС в Разград Мустафа Карадайъ.

По думите му тази криза ще се реши чрез нормалност и диалог. „Моделът ГЕРБ не се демонтира чрез омраза и реваншизъм, напротив – нормалността представлява диалог между различните партии, диалог между различните парламентарни групи, между власт и опозиция, между политици и народ, между институции“, посочи лидерът на Движението.

Карадайъ каза още, че са много търпеливи, но има неща, за които не трябва да има търпение. По думите му едно от тях са рушенето на демокрация, държава и на държавност и към тях не бива да има търпение. „Ние имаме мисия да пазим целостта, мира и сигурността на нашата страна, на нашата родина България, но и да сме защитници на демокрацията всеки ден“, допълни председателят на ДПС.

В залата на Народно читалище „Развитие 1869“ бяха представени кандидатите за народни представители от Разградския избирателен район.

„Голяма отговорност е да водиш листата на партията в Разградска област, защото именно демокрацията дойде благодарение на нашите бащи и майки, на нашите патриоти“, каза зам.-председателят на ДПС и водач на листата Ахмед Ахмедов.

От името на Областния съвет на ДПС в Разград председателят Мехмед Салим подари на Карадайъ картината „Дресьорът на костенурки“ от Осман Хамди Бей.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай