Карадайъ: ДПС е диалог, съгласие, обединение

Само Движението е дало на България министри от Исперих, каза лидерът

Карадайъ: ДПС е диалог, съгласие, обединение | StandartNews.com

България е имала министри от Исперих. От коя партия са били те? Само и единствено от ДПС. И Емел Етем, Нихат Кабил управляваха много добре. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Исперих. Тя се състоя пред паметника на хан Аспарух в града.

Един хитрец и продажник обикаля в момента селата в Разградско и твърди, че щял да става министър, щял да прави инфраструктура, щял да асфалтира улици. 12 години се нагледахме на неговото поведение, заяви Мустафа Карадайъ. И припомни, че през 2013 г. министрите на ДПС Искра Михайлова и Станислав Анастасов разписаха програми за 4 милиарда лева, в които имаше средства за инфраструктура в малките населени места.

Колко от тях са изхарчени? Знаете ли? Не можаха да изхарчат и 1% от тези пари, защото ГЕРБ беше на власт, а те нямат отношение към малките населени места, те правят саниране в големите градове, заяви Карадайъ. И допълни, че европейските средства не са стигнали до малките населени места именно заради лошото управление на ГЕРБ.

Тези 4 милиарда не влязоха в нашите села. С кои очи днес обикалят същите села и лъжат. Каква по-различна политика ще правят ГЕРБ, попита лидерът на ДПС. И заяви: "Ето я лъжата!".

Всички, включително ГЕРБ, казват: "Не искаме с ДПС“. Но дали това е така? Говорят го пред камерите, а когато микрофоните ги няма, чукат на вратата на ДПС. Всички знаят, че без ДПС не може, защото в ДПС са експертизата, опитът и ключът за решаване на кризите. Затова без ДПС няма нормалност в политиката и такива продажници ги гонете, за да се обединим и да сме заедно, каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ припомни още, че оперативните програми и за двата програмни периода бяха написани от експертите на ДПС във властта. Това стана през 2008 г. по време на кабинета на Тройната коалиция и през 2013 г. при правителството на Пламен Орешарски.

Планът за възстановяване и устойчивост и новите оперативни програми трябваше да са готови и внесени в Брюксел до края на 2020 г., заяви Карадайъ. И изтъкна, че още през септември 2020 г. ДПС поиска с декларация от парламентарната трибуна съставянето на експертен кабинет, в който да влязат специалистите по оперативни програми. Две години по-късно България няма нито план, нито програми и близо 60 млрд. евро за страната ни стоят на трупчета в Брюксел.

Това е големият ни проблем - 12-13 години някой се опитва с лъжа да управлява и да заблуждава хората. Нали помните каква оценка давахме за ГЕРБ? Сутрин говорят едно, на обяд - друго, вечер – трето, а всъщност правят четвърто и пето. Те направиха възможно намърдването на случайни минувачи във властта чрез нарушаване на Конституцията и законите на страната, категоричен бе лидерът на ДПС.

ДПС направи демонстрация какво означава нормалност в политиката. ДПС като опозиция разписа държавен бюджет, заяви още Мустафа Карадайъ. В 47-оно НС експертите на ДПС пренаписаха бюджета на Асен Василев осигурявайки 430 млн. лв. за земеделците и средства за общините, университетите и бизнеса.

Ето това е ДПС. Без ДПС няма диалог, без ДПС няма обединение, без ДПС няма съгласие, обобщи Карадайъ.

Председателят на ДПС специално акцентира върху новите опити за полицейщина и нарушаване на изборното законодателство в Разградско. Преди два дни Движението внесе жалба в окръжната прокуратура срещу областния управител Драгомир Златев.

Изпаднахме в ситуация уж демократичната полиция в нарушение на законите на страната да става политическа милиция и до днес да продължава своето дерибейство тук, в региона на Разград. Само, че ние не сме в онзи период на т.нар. "Разградска република" от времето на тоталитаризма, която не искаше да има демокрация в България. Онзи период отдавна го няма, заяви Мустафа Карадайъ.

Ние имаме мисия - да пазим целостта, мира, стабилността и сигурността в нашата Родина. И заедно да бъдем гарант и защитници на демокрацията в България. На това продължение на полицейщината ние ще отговорим с повече законност и повече демокрация, каза Карадайъ. И заяви: "Ако не знаят, ще им напомним - след 2 октомври има и 3 октомври. ДПС ще го има.". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай