Има ли опасност България да бъде въвлечена във военен конфликт

Според Цончо Ганев България трябва да предоговори условията за членството си в Европейския съюз

Има ли опасност България да бъде въвлечена във военен конфликт | StandartNews.com

В момента има реална опасност страната да бъде въвлечена пряко във военен конфликт. Това каза пред избиратели в Казанлък заместник-председателят на ПП „Възраждане“ Цончо Ганев, съобщава БТА. Според него е много важно да бъдат премахнати американските военни бази в страната, защото те, както и командният център на НАТО във Варна, са заплаха за сигурността.

Само „Възраждане“ може да постигне добри и прагматични отношения с Руската федерация, а те са ключови за справяне с кризата, каза Ганев и подчерта, че България и в момента купува руски газ, но на много по-висока цена. По думите му страната ни може да бъде осъдена за неспазване на договора с „Газпром“.

Според Ганев България трябва да предоговори условията за членството си в Европейския съюз (ЕС). „Нито една партия няма моралното право да изкара страната от ЕС и НАТО, това решение трябва да бъде взето от народа“, посочи той.

„Възраждане“ няма да влезе в коалиция с никого, защото не може да направи компромис с националния интерес, каза още Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай