Четвъртък,

Горещо! Става нещо смайващо за вота

От: Редактор -
5353
Горещо! Става нещо смайващо за вота
A
A
A

ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа сила "Продължаваме промяната", сочи ново социологическо проучване на агенция "Медиана". Според изследването има голяма вероятност в следващото Народно събрание да има 8 политически сили, всички, които бяха в последния парламент плюс "Български възход".

Според резултатите от проучването на социологическата агенция "Медиана" засега ГЕРБ доминира пред "Продължаваме промяната", като над 26 % от анкетираните биха гласували за партията на Бойко Борисов, а малко над 16 на сто - за "Продължаваме промяната".

Трета политическа сила според проучването на "Медиана" е "БСП за България" с 13 %, следвана от "Възраждане" и ДПС - съответно с 12 и 11 на сто подкрепа.

Според изследването 8 политически сили прекрачват 4-процентната бариера за влизане в парламента - към първите три са още "Демократична България" - с близо 6 на сто, "Български възход с над 5 %, "Има такъв народ" с 4,7 на сто.

"Изправи се България" остава близо, но под чертата, с 3 на сто подкрепа.

От "Медиана" уточняват, че битката от второ до пето място предстои и зависи от мобилизацията на тези партии.

Резултатите от проучването на общественото мнение за политическите нагласи сочат още ниска избирателна активност от 35 на сто от избирателите на вота на 2 октомври.

Сред политиците с най-висок рейтинг е президентът Румен Радев - с 52 % одобрение, следван от Бойко Борисов и Корнелия Нинова - съответно с 25 и 22 на сто одобрение.

Изследването на социологическа агенция "Медиана" е реализирано със собствени средства сред 1008 пълнолетни граждани, в периода 16-22 септември чрез метода на пряко стандартизирано интервю.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com