Денят на изненадите. Третата сервира Даниел Митов

Оферта на Иванов, контраоферта от Борисов и накрая - залп по Радев

Денят на изненадите. Третата сервира Даниел Митов | StandartNews.com

Изненадите започнаха да валят още седмица преди вота.

Сутринта Борисов попари феновете си като заяви, много вероятно е да не стане депутат, защото „бил съм три пъти премиер, мога да бъда и четвърти, но най-успешното си място в момента виждам като председател на партия, която може да помогне за съставянето на стабилно правителство“.

После добави, че „единственото стабилно управление на България в следващите години и то, защитавайки демокрацията, е „ГЕРБ - ПП-ДБ - ДПС и не знам кой друг ще влезе. Дори само и ГЕРБ и ПП-ДБ са достатъчни за управление“.

Часове по-късно Христо Иванов пое топката и заби следващия сензационен удар. „Може да се окаже логично конструирането на някаква парламентарна конфигурация, която да поддържа правителство, да започне с конструирането на конституционно мнозинство, което е много по-широко и е големия фактор за преодоляване на разделенията“.

ДБ- изненадата обаче разсърди Борисов. „Те толкова вече са се въздигнали в очите си, че ни предлагат конституционни мнозинства. Сякаш е било, какво било, почваме отначало. Но това върви само при жените, при нас не. Не става така. Извинявам се на жените, щото и мъжете така лъжат. Но те ни скъсаха от лъжи", отговори лидерът на ГЕРБ индиректно на офертата.  

По-интересна обаче беше друга, хвърлена от него, реплика: „Вече се оформи голям ляв блок, и президента е там - Левица, ИТН, Възраждане, БСП“.

Тя пък се оказа загрявка към истински залп по президента, даден от заместника на Борисов – Даниел Митов.  „Огромен проблем е президентът да продължава да управлява през служебни правителства и да определя политиката на държавата. Позицията на президента Радев отдавна е компрометираща за държавата ни като член на НАТО и Европейския съюз“.  

Новата седмица очевидно ще започне пак с изненади - както от набедените за лъжци, така и от набедените за компрометиращи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай