Вторник,

Човек на Слави проговори за президентския референдум и ПП

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
4490
Човек на Слави проговори за президентския референдум и ПП
A
A
A

Все по-сериозно ще се ходи на референдуми и ще се питат българите дали не искат да се смени системата на президентска република. Това заяви в интервю за телевизия НоваНюз Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Политиците си мислят, че хората са забравили какво им причиниха. Предизборната кампания се използва само за внушения и лъжи от страната на партиите. Ние търсим изход от политическата криза", подчерта кандидатът за депутат.

"Продължаваме промяната" плаши народа, че ако нямат мнозинство, няма да има парламент. Имат проблем с морала и лъжите, кризите са на база на техните грешни решения", каза Балабанов.

"Вяра на социолозите нямаме, защото обикновено не познават. Вярваме на това какво ни казват хората, те разбраха нашето поведение, поздравиха ни и дори ни питаха дали не закъсняхме да се оттеглим от коалицията. От нашата партия си тръгнаха предатели. Ние също допуснахме грешки - доверихме се на грешните хора", подчерта човекът на Слави.

Според него след изборите ще има силно фрагментиран парламент с разнородни политически формации. "Преговорите ще бъдат изключително тежки, ако има такива. Не можем да прогнозираме дали е възможно да се състави коалиционно правителство. Коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" ще бъде уродливо явление, на което ние ще бъдем тежка опозиция", заяви той.

По думите му ИТН би се коалирала с ДБ. "С ПП е почти невъзможно. Ако лидерите им имат желание да участват в изпълнителната власт, е изключено, както и с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Ако наблюдаваме катарзис в останалите формации, възможно е да има разговори", посочи Станислав Балабанов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com