Борисов в Пазарджик: Финансите са в трагично състояние

Българите бяха свикнали когато ГЕРБ управлява, всички еврофондове да работят

Борисов в Пазарджик: Финансите са в трагично състояние | StandartNews.com

Държавните финанси са в трагично състояние. Сега битката, която водим за Плана за възстановяване и устойчивост и териториалните планове е защото в бюджета няма пари. Това каза на предизборна среща в Пазарджик лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Защото българите бяха свикнали когато ГЕРБ управлява, всички еврофондове да работят. Когато идваше БСП, всички фондове спираха. Три години не работят еврофондовете, всичко, което се доправя, е с парите, които правителството на ГЕРБ остави. За три години нашите опоненти нищо не са направили. Къде е сега Околовръстното на Пазарджик - няма го, защото ви няма парите, похарчиха ги пред очите ви, докато пишеха, че ГЕРБ краде по 10 милиарда на година", заяви Борисов.

И допълни: "После се усетиха, почнаха да викат, че сме крали по 8, после - по 4, после по 2, и сега казват, че не сме крали".

"В момента Народното събрание трябва да реши закона за енергетиката, Пътната карта, закона за сигналите и подслушванията - НС работи и към този момент. Ние сме категорични - вчера решихме точно какво да се направи с въглищните централи, и ако споразумението и приетото в НС се разминат, хората ще кажат, че ги лъжем", добави лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай