Сряда,

Атанасов изненада всички, каза защо ПП-ДБ е дясна коалиция

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
1279
Атанасов изненада всички, каза защо ПП-ДБ е дясна коалиция
A
A
A

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" се е споразумяла в програмата й да не се допусне дефицит от над 3% в бюджета. "Това е дясната мярка. В този бюджет трябва да има и социални мерки. Нашето обединение е десноцентристко", заяви пред бТВ Атанас Атанасов, който е кандидат за депутат от ПП-ДБ и водач на листата в Кърджали.

Той подчерта, че най-късно утре ще бъде публикувана програмата на коалицията.

"Във вътрешнополитически аспект трябва да бъдат взети мерки в икономиката - цените, във външнополитически аспект, трябва да бъдат предприети всички действия, за да бъде България пълноправен член на еврозоната и на Шенген", каза Атанасов.

Според него България е "обрасла от проблеми" и е наложително да се състави редовно правителство, което да започне да ги решава.

"Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт. Служебната власт изкривява нещата, върху нея няма контрол. Тя трябва да е временна", добави той.

Атанас Атанасов коментира и високия ръст на цените. "Има фактори, на които не може да се противодейства - войната в Украйна. Тя драматично промени нещата в икономиката, в енергетиката", каза той.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията