17 мига от кампанията на Мая Манолова и Изправи се България

Изправи се България стои категорично зад мира и провеждането на мирни преговори за разрешаване на конфликта Русия-Украйна

17 мига от кампанията на Мая Манолова и Изправи се България | StandartNews.com

17. МАНОЛОВА: Огън от народна любов ще запали чергата на управляващите!

Екипът на Изправи се България начело с председателя Мая Манолова организира и проведе протестно шествие срещу цената на тока, което започна от Министерство на енергетика и под ритмичното звучене на тъпан премина пешеходно до Министерство на земеделието. "Малкият бизнес в страната е на колене. Хората не могат да плащат тези сметки. Баничарници, хлебарници, пекарни, малки цехове затварят, фалират, освобождават работници, защото не могат да плаща огромните сметки за ток". От Изправи се България запалиха ритуално фактури с високите сметки и поставиха официално началото на зимата на недоволството на хората. "И този огън ,който палим тук пред министерството, утре ще подпали и чергата на управляващите, ако не се вслушат в нашия глас" - каза Мая Манолова.

16. Изгориха фактури на Топлофикация

Пред сградата на Топлофикация - София лидерът на ПП "Изправи се България" Мая Манолова и нейни съпартийци ритуално изгориха близо 1000 надписани сметки за парно като част от кампанията "Не плащай". Тя подчерта, че кампанията преминава към ефективни действия.

"Изгаряме фактури на "Топлофикация-София", които са с надписано ДДС. Това са фактури, с които гражданите на София са ограбени с плюс 11%. Това са измамни фактури с грабителско 20% ДДС", каза Манолова. По думите й, процентът е трябвало да бъде намален на 9.

15. Мая Манолова: Изборът сега е между партиите, които искат мирни преговори или война до победен край

Изправи се България стои категорично зад мира и провеждането на мирни преговори за разрешаване на конфликта Русия-Украйна. "Разширяването на войната ще води след себе си още смърт, загуби на човешки животи, разрушения, нестабилност в световен план. Това не е необходимо на никоя страна", категорична е Манолова.

14. "Не участваме в лицемерни коалиции"

"Няма как да правим компромиси, събирайки се с партии, за които нашите приоритети не стоят на дневен ред" - заяви Манолова в студиото на Дарик радио  и допълни, че хората имат нужда от социални партии, от биткаджии, които са близо до проблемите на хората и които се борят докрай за намиране на решение. Важни за хората в момента са теми като свръхповишенията на цените на хранителните продукти, на горивата, на газа и тока, на водата. Хората са притеснени как ще изкарат идващите тежки есенни и зимни дни.

13. ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ: Безплатни учебници за всички деца

"В програмата на "Изправи се България" е залегнала подкрепа за българските домакинства и за българските семейства и специално за учениците. Помощта за първокласници, петокласници, ученици от осми клас да бъде повишена със 150 лева на 450 лева, за да могат да купят всичко необходимо семействата за своите деца. Манолова настоява за безплатни учебници от 1. до 12. Клас както и за подкрепа за децата от социално слаби семейства.

12. Винаги в услуга и с грижа към обикновените хора

"Нужно е законодателство, което да защити хората" - закон за свръхправомощията на банките, за бързите кредити, частните съдебни изпълнители, колекторите и др. Важна задача е и темата за данъчното облагане - от формацията планират задължително необлагаем минимум и въвеждане на данък богатство.

11. "Малките картофопроизводители ще получат държавна подкрепа"

След намесата на Изправи се България и активната позиция на Мая Манолова, земеделският министър Гечев и зам.-министър Джиков предприемат действия така че дребните земеделски производители от Пазарджишко, от Брезнишко и Радомирско, Кюстендилско и общ. Самоков да получат помощ в размер на 278лв/дка. До посредничеството на Манолова на изискванията за държавна подкрепа са отговаряли основно едрите производители.

10. Поскъпването на дървата за огрев да се покрие от държавата за енергийно бедните

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова участва в среща с малкия бизнес в гр. Севлиево, на която предприемачите поставиха основните си проблеми.   Сред основните проблеми за местните търговци бяха темите за високите цени на тока, газта и горивата. Предвид факта, че 40 % от българите се отопляват на дърва, на срещата присъстваха и представители на дърводобивни предприятия, които коментираха високите цени и на дървата за огрев. Предложението на Изправи се България е категорично за преминаване към регулиран пазар за електроенергия на цялото вътрешно потребление за ток. От социалната формация са изчислили като реалистична цена от 150лв/Мвтч, като по думите на Манолова трябва да бъдат предвидени и компенсации от държавата за енергийно бедните.

9. Акция "Жълти стотинки" пред социалното министерство: Увеличенията на пенсиите са подаяния

Изправи се България начело с лидера Мая Манолова заедно с пенсионери, недоволни от преизчислението на пенсиите проведоха акция "Жълти стотинки" пред входа на Министерство на труда и социалната политика. Повод за акцията е поредната лъжа към пенсионерите с преизчислението на пенсиите от 1 октомври. От социалната формация са изчислили с приетото от партиите на Четворната коалиция преизчисление едва един от трима пенсионери ще получи повишение на доходите си средно с едва 8,5%. Според Изправи се България бившите управляващи са успели да излъжат възрастните хора 3 пъти в рамките на 8 месеца.

8. Таван на цените на горивата

Изправи се България изискват налагане на таван на цените на горивата - с  лев надолу от настоящите и налагане цена от 2.50 лв. за литър. Високите цени на бензина и дизела, както и всички останали увеличения са причина за високата инфлация. Всичко над цената от 2.50 лв. е спекула, потвърдиха от партията.

7. Мая Манолова по пътя на корупцията

9 000 тона италиански боклук до гр. Плевен: "Боклукчийска грамада от безхаберието на институциите!"

6. Облепиха КЕВР и Топлофикация с призив "НЕ ПЛАЩАЙ"

Изправи се България начело с Мая Манолова облепиха входовете на Комисията по енергийно и водно регулиране и Топлофикация - София със стикери "НЕ ПЛАЩАЙ" във връзка с непосилно високите сметки за вода, парно, ток, пелети, метан, бензин, дизел. Демонстративният акт бе определен като предупреждение към държавата да поеме цялото увеличение на битовите сметки на близо 70% от българското население, които са определени като енергийно бедни според критерии в редица европейски държави, а именно, когато разходите за енергийни сметки възлизат на повече от 10 % от доходите на домакинствата.

5. "Не на шистовия газ в България"

"Добруджа е нашата житница и никой няма право да посяга на хляба на българите. Ние от Изправи се България няма да позволим на търгашите и печалбарите да превърнат чернозема ни в пустош. Така че категорично НЕ на шистовия газ в Добруджа!"

4. Драстичното обедняване е проблем на националната сигурност

"Драстичното обедняване на българите е проблем на националната сигурност. Невъзможността на хората да си плащат сметките е проблем на националната сигурност. 3 милиона българи са енергийно бедни и изпитват проблеми при плащане на сметките си. Това вече е проблем на националната сигурност."

3. ПРИЗИВ: Пълно обезщетение за жителите на наводнените села край Карлово

Доброволци от ПП Изправи се България заедно с Мая Манолова дни наред оказаха помощ на наводнените села и доставиха материали от първа необходимост както и вода, и тежка техника за разчистване на съсипаните домове и инфраструктура. При разрушения мост над река Балканска, Манолова призова земеделския министър Явор Гечев за пълно разследване и налагане на санкции на нарушителите. От Изправи се България разполагат с редица сигнали за безразборна сеч в района, довела до трагичните разрушения.

2. "12 години след Бисер институциите не са си взели поука"

"12 години след Бисер институциите не са взели поука. Сега виждаме резултата. Ситуацията в Каравелово е повече от драматична" - сподели още тя във видео, излъчено на живо, лично от нея, в профила й в социалните мрежи. Акцентът в разговора на Мая Манолова с хората са унищожените къщи и земеделски стопанства. Екипът на Изправи се България пое ангажимент да осигури вода и тежка техника, която да се включи в разчистването. Наред с това членове и симпатизанти на партията от региона се включват като доброволци.

1. "Хората не могат да плащат новите цени на парно, газ, вода, затова стартирахме кампанията "НЕ ПЛАЩАЙ"

Кампанията на Изправи се България "Не плащай" е срещу непосилните сметки за отопление, вода и гориво. По думите на Мая Манолова хората не са в състояние да плащат новите високи сметки. Парното е 60% по-скъпо, водата е 60% нагоре, 5 пъти по-скъп газ, пелетите са 1000лв/т, дървата за огрев стигат 200лв/м3, метанът гони 6 лв. Тя посочи, че първите резултати вече са налице след като министерство на финансите излиза със становище, че изравнителните сметки на Топлофикациите неправомерно са начислили 20% ДДС вместо законовоопределените 9%.По отношение на скъпата вода в рамките на кампанията от Изправи се България подават сигнал в прокуратурата и оттам вече са подали протест срещу решението за 59% поскъпване на водата в Бургас. По думите на Мая Манолова същото е във Варна, Силистра, Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай