ГЕРБ с жалба срещу Радев за участие в изборите

Президентът да запази радиомълчание, за да не гони инвеститорите, призова Биков

ГЕРБ с жалба срещу Радев за участие в изборите | StandartNews.com
  • Президентът да запази радиомълчание, за да не гони инвеститорите, призова Биков

Жалба в ЦИК срещу президента Румен Радев внесе ГЕРБ. Управляващата партия обвинява държавния глава, че участва в предизборната кампания на БСП. Така ГЕРБ отговори на БСП, която също обвини премиера Бойко Борисов, че участва в предизборната кампания и използва държавен ресурс за това и преди два дни внесе повторна жалба в ЦИК и СЕМ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Дончев: Публичното говорене на Радев гони инвеститори

Документите срещу Радев депозираха депутатът от ГЕРБ Тома Биков и координаторът на ГЕРБ - София Цветомир Паунов.

"Президентът Радев да запази радиомълчание по отношение на сделките с евентуални инвеститори, тъй като той не може да води инвеститори в страната, но може да ги пъди", заяви Това Биков, след като депозира жалбата.
Все едно ръководителят на футболния съюз преди три дни да говори колко зле играе "Левски", каза Тома Биков, коментирайки критиките на Радев към управлението.

Недопустимо е човекът, който олицетворява единството на нацията да прави политическа пропаганда, заяви и Паунов. И попита къде се намира предизборният щаб на БСП, да не би да е на "Дондуков" 2, защото синхронът Радев - Нинова е голям. Координаторът на ГЕРБ - София обърна внимание, че кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов, бивш шеф на кабинета на държавния глава, продължава да бъде в Стратегическия съвет на Румен Радев.
Според Паунов "внушенията на Радев" са "в синхрон с Корнелия Нинова".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай