Млекарите: Спешно трябва да се направи нещо, идват фалити

25 от 28 държави в ЕС са по-социални от нас, каза Владислав Михайлов

Млекарите: Спешно трябва да се направи нещо, идват фалити | StandartNews.com

Ако не се направи нещо спешно в тази държава, ще започнат фалити.

За това предупреди Владислав Михайлов, председател на Национална асоциация на млекопреработвателите, по време на форума "Да на българската храна'. Той подкрепи идеята за намаляване на ДДС за храните. "Срещу по-малко от 2% от националния бюджет ще имаме по-голяма справедливост. 25 от 28 държави в Европа са социално по-справедливи от нас. Хайде да вървим към тази Европа", призова Михайлов.

Той припомни, че веднага след обявяването на извънредното положение миналата година 12 асоцииации от хранителния бранш са били извикани при тогавашния земеделски министър Десислава Танева, за да декларират, че производствената сигурност е обезпечана. "Направихме го това нещо, не казахме празни думи, успокоиха се нещата. Издържахаме на голямата криза, но сега сме по-зле", алармира Михайлов.

Съвсем сериозно заявихме, че ако не се направи нещо спешно в тази държава, ще започнат фалити, посочи той. По думите му това може да повлече като домино и други сектори - производителите на суровни, производителите на опаковки.  "Хората ще хвърлят пешкирта, няма да работят", алармира той.

Аз съм собственик от 21 години на бившата "Сердика Хасково". Никога не е било както сега. Досега не съм бил на загуба, заяви Михайлов и посочи, че сега за пръв път е на загуба. Досега винаги е давал коледни премии на служителите си, а сега ще трябва да забави заплатите.

"160 човека са ангажирани в нашата структура. Какво трябва да се направи, за да не отидат тези хора на борсата", попита Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай