"Стандарт" награди най-успешните в износа и онлайн търговията

Те са положителният пример в пандемията, каза Атидже Вели

"Стандарт" награди най-успешните в износа и онлайн търговията | StandartNews.com

"Стандарт" винаги търси и показва добрия пример. Това ще направим и днес. Миналата година пандемията удари най-много износа. Затова тази година наградите на "Стандарт" са за износителите, които имат устойчивост на външния пазар. Това заяви зам.главният редактор на "Стандарт" Екатерина Николова.

Тя съобщи, че за всеки от отличените има селекция вина от "Шато Ботево", подарък от Стайко Стайков, председател на Сдружението на собствениците на земеделски семи.

1. Фабриката за шоколади в Своге - част от "Монделийз".

Наградата на Анна Лозанова  връчи Ива Митева, зам.председател на парламента. 

"Пожелавам ви все така да имате сили и кураж", каза Ива Митева. 

Въпреки последните 2 г., които са изключително сложни, ние не спряхме производството. Към момента фабриката в Своге изнася в над 40 страни на 6 континента, стигайки до Южна Америка, Австралия и Азия, каза Анна Лозанова.

 

 

2. Клас Олио

Получава я Атанас Кънчев от Ерман Топчу, секретар в посолството на Република Турция у нас. 

Бил съм зам.министър и шеф на фонд "Земеделие". Сега  съм горд, че представям компания, която се справя без лев субсидии от Европа, заяви Атанас Кънчев.

 

 

3. Белла България

- Наградата получи изпълнителният директор на компанията Елза Маркова. Връчи я Пламен Абровски, депутат от ИТН.

Горд съм да връча точно тази награда на компания, която е най-близо до мен, каза Абровски. 

Благодаря на организаторите за високата оценка, която давате на Белла България. Ще продължим да произвеждаме качествени храни, ние също изнасяме за всички континенти, каза Елза Маркова.

 

 

4. Катаржина Естейт

Наградата на управляващия директор Цветелина Николова връчи Закия ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България.

Много съм щастлива, че съм на този прекрасен форум, поздравления за г-жа Славка Бозукова, каза Нейно превъзходителство. Макар Мароко да е далеч от България, Кралството внася от вас фураж, олио и други храни. Но този внос може да се увеличи. Вратите ни са отворени за българското производство, допълни г-жа Закия ел Мидауи. 

Тази година "Катаржина Естейт" успешно стъпи на пазара в САЩ. Благодаря на екипа за всички усилия, които полага, каза г-жа Цветелина Николова.

Тя разкри някои от практиките на компанията за подобряване на качеството на виното - правят се скрити дегустации - на техни вина и на чужди, за да се сравнят. "Трябва да покажем на света, че България произвежда изключително качествени продукти", каза още г-жа Николова.

Кампанията "Да! На българската храна" за първи път отличава онлайн търговците.

5. "Черноморско злато" АД

Винарна, която е почти на 100 г. Създадена през 1924 г. в Поморие, днес тя печели медали от конкурси в цял свят. Грамотата получи Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на "Черонморско злато" АД 

6. eBag

Наградата получи Елена Косева, връчи я Имрен Мехмедова, депутат от ДПС. 

Радвам се, че усилията ни се забелязват и отвън, каза Елена Косева. По време на големия локдаун бяхме почти затворени, но за 2 седмици реорганизирахме процесите, ръстът ни за 2020 г. е 256%, а персоналът ни се увеличи 3 пъти. Подадохме ръка на българските производители, включително малки ферми и занаятчийски работилници. Това са едни от най-продаваните ни продукти, каза още Елена Косева. Тя поздрави организаторите за инициативата и обобщи: Бизнесът няма време да чака.

 

 

7. Паркмарт

Онлайн търговец, специализиран в премиум сектора за храни от цял свят. Наградата получи търговският директор Христо Петров. Връчи я Атидже Вели, евродепутат. "От името на целия екип на Паркмарт благодаря за наградата", каза търговският директор. Ние работим с над 300 малки производители, даваме им достъп до платформата, каза още той. Зелената вълна, която следваме - доставяме с електрически автомобили поръчките в цялата страна. Плановете ни са целият ни автопарк да мине на електричество, каза още търговският директор.

 

 

7. FastFood bg

Платформа, която всеки ползва за поръчки на храна. Отличието взе Петър Тодоров, търговски представител.

 

Поздравления за всички наградени, последните двама са положителната страна на пандемията, те показват, че ако се адаптираме бързо, може да извлечем успех, каза г-жа Вели.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай