Вторник,

Родни производители с есенни изкушения на фермерски пазар на Lidl

От: Стандарт -
122
Родни производители с есенни изкушения на фермерски пазар на Lidl
A
A
A

Родни производители ще зарадват посетителите на фермерския пазар с есенно изобилие от плодове и зеленчуци и разнообразни деликатеси. Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, отново ще допълни богатия асортимент. Пазарът ще се проведе от 10-ти до 12-ти септември между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на бул. „Царица Йоанна" № 20, (ж.к. Люлин 9).

 „Таткова градина“ ще изкуши посетителите с дъхави праскови, слънчево грозде, захарни круши и сочни смокини от сливенския край. Клиентите ще могат да открият и сочни домати и чушки, отгледани в Сандански, както и боб, орехи, бадеми, лешници и тахани от Генерал Тошево.

Богатото разнообразие ще се допълни и от добре познатите млечни продукти на ферма „Катарино“ от Разлог и месните изкушения на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“.

Билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарждик и мед от с. Габърница са сред допълнителните изкушения на фермерския пазар. Пресен хляб ще предлага пекарна „Хлябът на Нена“, а винарна „Магура“ от с. Рабиша подбрана серия вина.

Посетителите ще могат да открият превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF. Всички те са произведени от устойчиви материали и спазват стандартите за безопасност и справедливи условия на труд. Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и авторски изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички