Преоткрийте вкуса на червената леща: 3 нестандратни и бюджетни предложения

Идеална е за вегетарианци и вегани

Преоткрийте вкуса на червената леща: 3 нестандратни и бюджетни предложения | StandartNews.com

Малката суперхрана, която крие големи вкусове - така може да се опише лещата, едно от най-популярните растения от семейство Бобови. Съществува в различни разновидности и цветовете му варират от бледожълто, оранжево, червено до тъмнокафяво и черно.

Лещата е много повече от просто бюджетна и засищаща храна. Тя е истинска хранителна бомба, богата на фибри, протеини, желязо, витамини и минерали, като е и чудесен източник на енергия. Идеална е за вегетарианци, вегани и за всички, които се стремят към по-разнообразно и балансирано хранене.

Избрали сме три вкусни и лесни предложения с леща, които ще ви помогнат да разнообразите менюто си и да се насладите на всички ползи, които тази суперхрана може да ви предложи. Преди да преминем към основната част, ще ви споделим и за страхотната акция през този месец в Lidl, с която ще откриете над 50 висококачествени хранителни и нехранителни продукта от разнообразни категории и то с до 50% намаление на цената. Тя е валидна за всички 127 магазина на веригата в страната и отразява ангажимента на компанията да продължава да допринася за облекчаване на бюджета на домакинствата, като предлага разнообразни начини за спестяване. Сред предложенията са маслини микс без костилка с 50% отстъпка за 1,49 лв., майонеза в буркан 405 ml за 5,99 лв. вместо 8,99 лв., кисело мляко Родна стряха по БДС с 26% отстъпка на цена 0,99 лв. и, разбира се, червена леща Campo Largo в опаковка от 500 г, която се предлага с 37% отстъпка на цена 1,99 лв. Именно тя ще бъде и главният ни герой в следващите редове.

Салата от червена леща и зеленчуци
 


Най-хубавата част от тази свежа идея е, че тя не изисква кой знае какъв готварски опит и може да се приготви за около 30 минути. Тази лека и засищаща салата е идеално предложение за хапване по време обяд или вечеря. Комбинацията от леща, зеленчуци и дресинг е наистина много апетитна. Оставяме на вас какви да бъдат зеленчуците, с които да ѝ се насладите, като ще ви споделим малък жокер - съчетава се отлично с чушки, домати, краставици, червен лук и варени яйчица. Още един приятен за небцето съвет е, след като я пригтовите, да я оставите хубаво да се охлади за около 20 минути в хладилника. Повярвайте ни наистина си заслужава. 

Пържени кюфтенца от червена леща

Това е ястие, което със сигурност ще се хареса както на децата, така и на по-възрастните. Пържените кюфтенца от червена леща се приготвят сравнително бързо, като основните съставки за тях са: 200 г червена леща, 1/2 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 морков, 1/2 връзка магданоз, 1 яйце и 1 супена лъжица галета. Като цяло рецептата не се различава много от приготвянето на месни пържени кюфтенца. Тук основното е да сварите предварително червената леща за около 10-15 минути. Нашият жокер за едно невероятно гурме изживяване с тези кюфтенца е да им се насладите с добавка от кисело мляко, домашна майонеза или сос тартар. 

Хумус от червена леща

Освен от нахут, хумусът може да бъде също толкова вкусен, ако се приготви и от червена леща! Тук ще ви трябват обичайните съставки за тази разядка като сусамов тахан, чесън, лимонов сок, зехтин и щипка кимион. Ако сте почитатели на хумуса от нахут, горещо ви препоръчваме да опитате и новия вариант. Комбинира се идеално с резенче препечен хляб, а няколко пресни билки като магданоз, копър или джоджен ще разгърнат истинската му същност.

Това са нашите три идеи за ястия с червена леща. Не забравяйте да разгледате и пълния списък с продукти, които Lidl е приготвил със специално намаление до края на март. Защото какво по-хубаво от това храната освен вкусна, да бъде и бюджетна.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай