По какво се разпознава качествената чушка

Каква е разликата между зелената и червената /Видео/

По какво се разпознава качествената чушка | StandartNews.com
  • Качествената чушка е хрупкава, добре оцветена и със свежа зелена дръжка

Строг контрол и къса верига на доставка гарантират качеството на българските чушки в Kaufland. Ежедневни проверки при прием на стока в Централния склад, лабораторни анализи и завишен контрол  за остатъци от пестициди са част от стъпките на качествения контрол на зеленчуците, който прилага ритейлърът. Чушките, които се предлагат на регалите в магазините на Kaufland, се берат в ранните часове на деня, транспортират се в хладилни камиони до Централния склад на ритейлъра и стигат до регалите на веригата до 24  часа след брането. Това гарантира тяхната свежест.

Традиционно, българинът консумира голямо количество чушки, но предпочитана за него остава червената чушка, следвана от зелената чушка и от сорт „сиврия“. За производството на чушки ритейлърът работи с над 10 български производители, 5 от тях са част от програмата на Kaufland за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция. Един от тях е „Чери дриймс“, който ексклузивно работи с веригата от 2015 г. насам.

„Червен пипер, клас едно, трябва да бъде добре оцветен от всичките си страни, трябва да бъде корав на допир, изпънат пипер, за да може той да бъде хрупкав, трябва да има свежа зелена дръжка, да няма белези от продупчване от инсекти или големи петна, вследствие на болест или слънце. Ако пиперът е нестандартна форма, както е този, това в никакъв случай не е проблем, защото той е вкусен и е качествен“, споделя Пламен Михайлов, управител на „Чери дриймс“. Заедно с колегата си, главен агроном в стопанството му – Стоян Манджуков, те са домакини на новия епизод от видеопоредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. От тях потребителите на най-големия ритейлър в страната ще научат каква е разликата между зелената и червената чушка, както и за безопасността и контрола, извършван над тях.

За да достигат до клиентите свежи зеленчуци с най-високо качество, Kaufland България осъществява контрол на производителите при засяването, отглеждането и брането. Продукцията подлежи на допълнителен контрол при прием в Централния склад на ритейлъра. Kaufland всекидневно взима проби и изследва продукцията, преди тя да бъде предложена на регалите в магазините. Два пъти в месеца се извършват и допълнителни лабораторни анализи в независима лаборатория, които гарантират отсъствието на остатъци от пестициди в селскостопанската продукция. Осигуряване на най-високо качество се постига и чрез извършване на изненадващи проверки на  терен при производителите.  Красимир Белчев, експерт „Договорно производство“ в Kaufland България е един от специалистите, извършващи проверките на терен. Епизодът от поредицата проследява неговата проверка в „Чери дриймс“, а във видеото той дава и практични съвети за съхранението на чушките в домашни условия като посочва, че от особена важност за удължаване на качествата му е да бъде съхраняван на място без пряка слънчева светлина, без да се мие предварително. Поставянето на чушките в хладилник би удължило възможността те да бъдат консумирани пресни в свежо състояние.

Целият епизод за пътя на чушките от полето до нашия дом може да бъде гледан в YouTube канала на Kaufland България. Рубриката, която носи името „За качеството с Биляна Гавазова“, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай