"Млечни продукти" доставя висок клас български вкус на Lidl

Висок клас сирене и кисело мляко, отличаващи се с постоянно качество и конкурентни цени

"Млечни продукти" доставя висок клас български вкус на Lidl | StandartNews.com

Боряна Златанова, заместник- управител на „Млечни продукти“ ООД:

Традиционният вкус на българско кисело мляко и бяло сирене са част от ДНК-то ни като нация, но младите хора са все по-отворени и към нови и модерни продукти

Стратегията на Lidl работи пряко за производителите – силната маркетингова промоция на нашите продукти и внимателната селекция на асортимента създават лоялни клиенти на веригата и дават възможност на доставчиците да осъществяват високи продажби. 

„Млечни продукти“ е основана преди 24 години като последните 10 от тях, от стъпването на Lidl на българския пазар, компанията работи ексклузивно с веригата. Благодарение на партньорството си с Лидл България, „Млечни продукти“ разширяват и модернизират производството си - разполагат с две бази  в с. Маноле до Пловдив и в с. Коньовец, Шуменско, нова високотехнологична линия за производство на сирене, нови складови пространства и офисна част. Последните 3 години правят  сериозни инвестиции в подобряване на пречиствателната станция, обучение на персонала и изграждането на нова и модерна кравеферма. Голяма част от производствените процеси  са механизирани, но в опаковането и разфасоването все още много от дейностите се извършват ръчно.

„Стратегиите, които Lidl прилага за промотиране на продуктите ни и предварителната селекция в асортимента за всеки клас и вид продукт, позволява на нас, доставчиците, да осъществим реални добри продажби. За нас е много голям приоритет и излаза на международните пазари, благодарение на партньорството с Lidl. Това ни дава възможност да осъществим достатъчен оборот, средствата от който да реинвестираме в модернизация и по този начин да бъдем в дългосрочен план конкурентоспособни на европейско ниво“, обяснява Боряна Златанова и добавя, че компанията е сертифицирана по HACCP, IFS и HALAL.

За Lidl „Млечни продукти“ доставят среден и висок клас сирене и кисело мляко, отличаващи се с постоянно качество и конкурентни цени. Най-сериозният производствен обем за Лидл България е кравето сирене Pilos.

„Не е тайна, че качеството на крайния продукт зависи на първо място от суровините и след това от начина на производство, пакетиране и съхранение. Всички продукти се произвеждат лесно, щом се установи правилния процес и се спазват правилата. Киселото мляко се произвежда по-бързо от сиренето, тъй като няма процес на зреене, но и при двете има тънкости, за да се гарантира постоянно качество и вкус“, разказва Боряна. Според нея вкусът е въпрос на навик и в България сме свикнали да консумираме традиционни български продукти, но вярва, че е добре да се опитват нови и по-здравословни вариации на традиционното и наблюдава с радост, че младите са все по-отворени към различни модерни продукти.

Най-големите предизвикателства в работата Боряна вижда в две посоки – от една страна е мотивацията на хората и справянето с нелоялната конкуренция, а от другата са времето и природата - фактори, които оказват пряко влияние върху качеството и количеството на основната суровина – млякото.

По отношение на възможностите за реализация пред малките производители, Боряна коментира, че според нея проблемът е свързан с липсата на модели за колаборация и окрупняване на производството на суровините, независимо в кой отрасъл. И в тази посока, според нея,  трябва да се търсят решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай