Млечни продукти Димитър Маджаров с топ награди

Тяхното качество и начин на производство остават непроменени от присъждането на първото отличие преди близо 20 години

Млечни продукти Димитър Маджаров с топ награди | StandartNews.com

Млечните продукти на Димитър Маджаров са с топ награди за традииционна българска технология по БДС и превъзходен вкус. Тяхното качество и начин на производство остават непроменени от присъждането на първото отличие преди близо 20 години до ден-днешен.Отличниците сред млечните продукти са кашкавал Димитър Маджаров от краве мляко по БДС, кашкавал Димитър Маджаров от овче мляко по БДС, бяло саламурено сирене Димитър Маджаров от овче мляко по БДС ибяло саламурено сирене Димитър Маджаров от краве мляко по БДС.

2 топ награди за кашкавал Димитър Маджаров от краве мляко по БДС

Този продукт от 100% свежо българско мляко е удостоен с награда за второ място през 2003 г. от Националния конкурс за дегустация на млечни продукти  на Асоциация на  млекопреработвателите. В нея членуват 55 предприятия, които преработват около 65% от суровото мляко и имат близо 70% пазарен дял.

През 2013 г. същият кашкавал на Димитър Маджаров от краве мляко по БДС стандарт получава и Златен медал от „Светът на млякото“.

Един килограм кашкавал по БДС стандарт се прави от 8-10 литра мляко. Димитър Маджаров използва само първокачествено краве мляко, доставено от български ферми първа категория.

Кашкавалът от краве мляко по БДС на Димитър Маджаров зрее 45 дни. Подходящ е за директна консумация и за кулинарни цели. Тостове с него се приготвят за 5 минути. За да заситят както глада, така и сетивата.

2 топ награди за кашкавал Димитър Маджаров от овче мляко по БДС

Този млечен продукт е с отличие за трето място през 2002 г. и първо място през 2003 г. от Националния конкурс за дегустация на млечни продукти  на Асоциация на  млекопреработвателите.

Кашкавалът е произведен от 100% овче мляко и българска закваска по БДС технология. Има добре изразен аромат и мек вкус. Съхранява вкуса на домашното, защото в него се влага само прясно овче мляко от български производители, ежедневно събирано от почти цялата страна.

3 топ награди за бяло саламурено сирене Димитър Маджаров от краве мляко по БДС

Това сирене има три отличия – Златен медал от Пловдивския панаир през 2003 г., първо място при дегустация „на сляпо“ от Асоциацията на млекопреработвателите през 2003 г. и Златен медал през 2013 г. от националното изложение „Светът на млякото“.

Бялото саламурено сирене по БДС стандарт на Димитър Маджаров зрее минимум 45 дни. То е чист продукт, който съдържа 100% свежо мляко и българска закваска, и има умерено солен и млечнокисел вкус. Млякото, от което е направено, е от български ферми първа категория. При всеки прием суровината се анализира в специална лаборатория в мандрата в гр. Стамболийски.

Бялото саламурено сирене на Димитър Маджаров от краве мляко по БДС е и един от най-търсените продукти в чужбина. Всяка година износът му бележи ръст.

2 топ награди за бяло саламурено сирене Димитър Маджаров от овче мляко по БДС

Този продукт е отличен две поредни години, през 2002 и 2003 г., с трето място по време на Националния конкурс за дегустация на млечни продукти на Асоциация на  млекопреработвателите.

Бялото саламурено сирене от овче мляко на Димитър Маджаров се приготвя само от истинско българско овче мляко, закваска, мая, сол и е с изразен вкус и текстура. Зрее повече от 60 дни.

Подходящо е за мезе, за салата от любими зеленчуци, за баница, за мекици. Съчетава се отлично с диня (любима салата за лятото), както и с чепка грозде (любим вкус от детството).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай