КПП и до 80 души на Женския пазар

Затягат мерките по тържищата в София

КПП и до 80 души на Женския пазар | StandartNews.com

КПП, еднопосочно движение и не повече от 80 души между 160 сергии. Това са част от мерките срещу заразата, които бяха въведени на Женския пазар. Подобни ограничения има и на останалите пазари в София.

След заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса изпълнителният директор на "Пазари Възраждане" Драгомир Димитров издаде свое разпореждане за по-строги правила за територията на Женския пазар и пазар "Димитър Петков", предаде БНР.

Мерките, въведени в началото на извънредното положение, бяха ефективни в по-студеното време. Със затоплянето, посетителите на пазарите се увеличиха и сме принудени да предприемем по-строги действия, обясни пред Радио София Драгомир Димитров.

От вчера картината на Женския пазар картината е рязко променена. Има ограда и КПП за влизане и за излизане, въведено е и еднопосочно движение. Служители с радиостанции контролират потока от хора. Пускат се 70-80 посетителя между 160 сергии.

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женския пазар, вече са задължени да носят предпазни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство постоянно. Ако не спазват това изискване на общинското предприятия, което стопанисва търговските площи, ще се прекратяват договорите им за наем. Шефът на "Пазари Възраждане" изрази категоричното си убеждение, че строгите мерки са наложителни и дори да създадат известно неудобство, ще помогнат за запазване на човешкото здраве и на пазарите като любимо място за пазаруване.

"Ограничаваният поток създава у търговците впечатлението, че няма клиенти. Има настроения за съпротива, за да се отменят драстичните мерки, но показахме, че това няма да се случи. От посетителите също има недоволни. Смятам, че в близките няколко дни това ще стане практика и няма да се създават конфликти.", каза още Димитров. На възрастни посетители, които нямат предпазни маски, служители на дружеството им подаряват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай