Петък,

Как ще помогнат на земеделците евродепутатите?

От: Стандарт -
Как ще помогнат на земеделците евродепутатите?
A
A
A

Как ще подпомогнете българските производители за високите цени на тока? Как ще помогнете на свиневъдите да получават по-големи помощи?

Тези въпроси зададе шефът на Асоциацията на месопреработвателите Атанас Урджанов към евродепутата от "Обнови Европа" Улрике Мюлер. Тя се включи чрез видеовръзка във форума "Криза и зелена сделка. Време е за бързи решения в земеделието", част от националната кампания на "Стандарт" Да! На българската храна".

"Ние в Европейския парламент преди 3 седмици говорихме за ситуацията на пазара. Обсъждаме какво може да направи Европарламентът с контрол или корекция на цените. Земеделците са принудени да увеличават цените, когато разходите им се увеличават", каза Улрике Мюлер.

Тя посочи, че сигналът от всички земеделци в сектора е изключително важен за евродепутатите. "Всичките сдружения на земеделски производители надигат глас. Освен електроенергията се увеличават и цените на торовете. Ние притискаме ЕК за всички проблеми, поставени от земеделския бранш в държавите членки. Искрено се надявам да намерим решение. Земеделците страдат много. Всеки път, когато получим нови данни, ги предоставяме на ЕК. Догодина Франция поема председателството, вече водим разговори за това, че земеделците имат нужда от по-големи гаранции и сигурност", каза Улрике Мюлер.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички