„ИТАЛИАНСКИ ДНИ ВЪВ ФАНТАСТИКО“

„Италиански дни във Фантастико“ в известната българска верига супермаркети, организирани от ИЧЕ - Агенция в София.

„ИТАЛИАНСКИ ДНИ ВЪВ ФАНТАСТИКО“ | StandartNews.com

Заместник-ръководителят на мисията Франческо Калдероли, заедно с директорката на ИЧЕ - Агенция в София Киара Петрò и изпълнителния директор на Фантастико Груп Светослав Гаврилов, откри „Италиански дни във Фантастико“ в известната българска верига супермаркети, организирани от ИЧЕ - Агенция в София.

Специалната промоция, която ще продължи до 31 октомври 2022 г. в 46-те магазина от веригата Фантастико, ще включва над 80 различни марки от над 800 италиански продукта, които ще се предлагат в магазините, и по този начин ще даде възможност на българските приятели да опознаят и оценят още повече италианските храни и вина. България вече е важен пазар за италианския износ в този сектор, като през 2021 г. са били внесени продукти на стойност около 209 млн. евро. По-специално, Италия е водещият доставчик на кафе и зехтин и вторият доставчик на вино в страната.

Инициативата с Фантастико е едно от събитията, посветени на 7-ото издание на Седмицата на италианската кухня по света, организирана от Посолството на Италия в София и другите представителства на Система Италия в България. Създадено през 2016 г., събитието се е утвърдило през годините като една от водещите инициативи за популяризиране в чужбина на най-доброто от италианската агрохранителна верига и от традициите в областта на храните и вината. Темата на изданието през 2022 г. „Задружност, устойчивост и иновации: съставките на италианската кухня за здравето на хората и опазването на планетата“ съчетава популяризирането на италианските продукти на хранително-вкусовата промишленост с оползотворяването на средиземноморската диета като модел за здравословно и устойчиво хранене и начин на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай