Градинарите: Очакваме на форума на "Стандарт" да ни чуят

Това каза Марияна Милтенова

Градинарите: Очакваме на  форума на "Стандарт" да ни чуят | StandartNews.com

"Дойдох на форума на "Стандарт" "Да! На българската храна", защото се надявам, че някой от ръководставата на министерствата на икономиката и земеделието ще ни чуе. Защото нашият сектор и ние, неправителствените организации от сектор “Плодове и зеленчуци”, през последните 10 месеца, откакто работи служебното правителство, сме игнорирани от разговори с ръководството.

 Защото според земеделския министър Явор Гечев ние сме малки и недостатъчно силни, за да защитаваме интересите на нашите производители". Това заяви Марияна Милтенова, председател на УС на Националния съюз на градинарите, по време на форума на "Стандарт".

Според нея организацията има достатъчно експертен капацитет, за да защитава интересите на производителите и "да реагира срещу неадекватните наредби в министерството на земеделието". "Това е причината, поради която искат да ни затворят устите.

 Създават се нови браншови организации, които са апологети на решенията на министерството на земеделието. Няма да коментирам по какъв начин се интерпретират неща в закона за браншовите организации, в  които беше дадено предимство на кооперациите и се записват като неправителствени организации, а втори път ги виждаме като организации на производителите", каза Милтенова.

Тя също критикува наредбата за министерството на земеделието за проследяемост на храните, като я определи като опит за рекет на бизнеса. 

На края на изказването главният редактор на “Стандарт” – г-жа Славка Бозукова предложи на зам. министъра на земеделието Георги Събов да направи отделна среща със сдружението на градинарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай