Фермерските пазари на Lidl стартират този уикенд в София

През 2023 г. веригата ще подкрепи родните производители с 14 издания на инициативата и две нови морски локации

Фермерските пазари на Lidl стартират този уикенд в София | StandartNews.com
  • През 2023 г. веригата ще подкрепи родните производители с 14 издания на инициативата и две нови морски локации

За четвърта поредна година Лидл България среща клиентите си с родни производители на общо 14 фермерски пазара на паркингите на своите магазини. Традиционната вече инициатива се провежда в подкрепа на малките регионални производители и фермери, като всички разходи са за сметка на веригата.

Първият за тази година фермерски пазар ще се проведе на 28, 29 и 30 април в Lidl в София, на ул. "Димитър Пешев" №30. Представители на 12 ферми ще предлагат богато разнообразие от родни продукти. Сред тях са както добре познатите на всички любители на сладки изкушения и ръчно приготвен хляб от пекарна „Фурнъ“, така и производители на сезонни плодове и зеленчуци, ядки, мед и пчелни продукти. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до семейната ферма за отглеждане на пчелни семейства на Димитър Матушев, който ще предлага биологичен пчелен мед и прашец, мед в пита, спрейове и тинктури с прополис, балсами и кремове с пчелни продукти. Тематично за пролетния сезон посетителите ще могат да опитат още пресни ягоди, свежи зеленчуци и салати от производството на Стефан Нямов.

Няма да липсват и месни продукти като колбаси, суджук и пастърма от Риламес, както и богато разнообразие от млечни продукти в това число кашкавали от овче и краве мляко от Фермерска Мандра Строево.

Акцент в първия пазар ще бъде и ново попълнение в лицето на Елизабет Петрова, която ще представи авторски арт бижута и произведения от вълна. Тя ще даде възможност на всеки посетител да се включи в работилница и да създаде свое уникално бижу.

Интересът към фермерските пазари на Lidl расте всяка година, като от старта си през 2020 г. до момента те са дали възможност на десетки хиляди потребители от София,  а през лятото и в някои от най-популярните морски курорти, да пазаруват свежи и качествени продукти директно от местни производители. В досегашните 35 издания на пазарите над 120 фермера от 58 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите се увеличава и разнообразието става все по-голямо. 

В отговор на нарастващия интерес през 2023 г. фермерски пазари на Lidl ще има и на две нови морски локации – в град Варна и Балчик, като се очаква те да се проведат през юни и юли. През летните месеци срещи лице в лице на производители с клиенти ще има още и на паркингите пред Lidl в с. Равда, Созопол и в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай