Фермерски фестивал с БГ продукти на паркинга на BILLA

Събитията са част от кампания в подкрепа на българските производители

Фермерски фестивал с БГ продукти на паркинга на BILLA | StandartNews.com
  • Събитията са част от кампания в подкрепа на българските производители

Фермерският фестивал „Произведено във фермата” ще се проведе на паркинга на магазин BILLA на бул. „Александър Малинов“ в София. В 4 поредни съботи – 30.05, 06.06, 13.06 и 20.06 – от 10.00 до 18:00 ч. компанията ще предоставя пространството пред супермаркета на семейни ферми и малки производители от цялата страна. Посетителите на пазара ще могат да разгледат и да си купят разнообразни български продукти. Събитията сe провеждат като част от политиката на BILLA за подкрепа на родното производство. Организатор на фестивала „Произведено във фермата“ е фондация Биоселена. Фестивалът се провежда всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

В 20 шатри над 30 родни производители ще представят продукцията си всяка събота на фермерския пазар. Клиентите ще имат възможност да се срещнат лично с тях и да избират от разнообразие от продукти – сирене, кашкавал, кисело мляко, мед, сладка, месо и месни деликатеси, сезонни плодове и зеленчуци, вина, билки, подправки, ядки, веган храни, био козметика и много  други.

„В основата на политиката на BILLA България вече 20 години стои подкрепата за развитие на местното производство и бизнес. Доказателство за това е и богатият ни асортимент от продукти, 90% от които е доставен от български фирми. Щастливи сме, че имаме възможността да бъдем партньор на фермерските пазари и отново да призовем клиентите ни да изберат българското. Вярваме, че тези събития ще донесат още повече позитиви за местните производители, а те от своя страна ще затвърдят мотото на кампанията ни – „По-хубаво от българското няма“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Компанията е дългогодишен доверен партньор на редица родни производители. Регулярно за разнообразието в магазините от веригата се грижат над 460 местни доставчици, а само за последните месеци BILLA е стартирала работа с още 25 нови.

Веригата си партнира с български производители и за собствените си марки, като голяма част от стоките се произвеждат у нас. Благодарение на качествените суровини и технологии, които се използват за изработката и производството на различните храни, Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio, Българска ферма и BILLA Градини са сред най-предпочитаните марки от клиентите.

Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ пред BILLA ще се проведе при стриктно спазване на мерките за хигиена и безопасност, наложени от здравните органи предвид епидемичната обстановка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай