Еврокомисарят по земеделие на международен форум на "Стандарт"

"Да! На българската храна" събира родните производители с най-големите европейски експерти

Еврокомисарят по земеделие на международен форум на "Стандарт" | StandartNews.com

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски ще има специално участие утре в конференцията на "Стандарт" "ДА! На българската храна". 15-ият Коледен форум, посветен за подкрепата за българските производители, преработватели и търговци, тази година е международен.

ВИЖ ОЩЕ: СТАНДАРТ с международен форум ДА!На българската храна

Европейска среща на върха ще се състои на форума "Криза и зелена сделка: Време за бързи решения в земеделието". Международната конференция, която е част от националната кампания "Да! На българската храна", ще започне в 10 ч. в зала "София" на хотел "Маринела".

Специални съвети към българските фермери ще даде комисар Войчеховски. Той ще обясни всички европейски възможности, от които могат да се възползват родните компании в земеделието и хранително-вкусовата индустрия.

На въпросите на бизнеса ще отговарят най-големите експерти в Европа. Специално участие ще имат Пиер Баску, директор "Устойчивост и подпомагане на доходите", в Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ в Европейска комисия. Детайли от новата Обща селскостопанска политика на ЕС ще разясни Улрике Мюлер, евродепутат от група "Обнови Европа".

За българските производители и преработватели от особено значение е участието на Пека Песонен, генерален секретар на Копа Коджека. А за малките ферми и младите фермери - съветите на Диана Ленци, председател на Европейския съвет на младите фермери.

Специализираният панел "Зелената сделка и бъдещето на агросектора", в който ще се обсъждат европейските възможности за България, ще бъде воден от евродепутата от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели, който отговаря пряко за цялата Общо селскостопанска политика на ЕС.

Своите въпроси и препоръки към изпълнителната и законодателната власт в България ще могат да отправят по време на форума компаниите. Модератор на панела "Неотложни мерки срещу кризата. Как българските производители да станат конкурентни на външния пазар", ще бъдеМариана Кукушева, председател на УС на браншовия съюз на хлебарите и сладкарите.

Най-голямото и най-представително събитие в земеделския бранш за годината ще се излъчва пряко онлайн във Фейсбук страницата на "Стандарт". В него участие ще вземат близо 100 от най-големите производители, преработватели и търговци. Мнения ще дадат всички браншови организации, както и търговските вериги.

Участие във форума ще вземат зам.-председателя на НС Има Митева, топ експертът на ИТН и народен представител Пламен Абровски, съпредседателят на Демократична България и народен представител Борислав Сандов, експертите на ДПС и депутати Имрен Мехмедова, Ализан Яхова и зам.-председателят на Движението Халил Летифов, депутати - експерти в земеделието.

Комплименти от националните си кухни за гостите ще направят специално за форума посланиците на Кралство Мароко Нейно превъзходителство Закия ел Мидауи и на Република Турция Айлин Секизкьок. В конференцията ще участват още посланиците на Азербайджан Негово Превъзходителство Хюсеин Хюсейнов и на Румъния - Бръндуша Предеску.

Престижното международно събитие ще е пълно с изненади за гостите. Те ще пият кафе в ядливи чаши, ще пробват колагенови пуканки, които могат да са част от кето диета за отслабване и барчета от месо, които най-големите фитнеси у нас препоръчват да са в сака за спорт и да се хапват напът за залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай