Сряда,

Български вкус и качество за клиентите на BILLA в празничните дни

От: Стандарт -
175
Български вкус и качество за клиентите на BILLA в празничните дни
A
A
A
  • „По-хубаво от българското няма“ доказва асортимента на търговската верига чрез партньорствата с родните производители                                             

За поредна година, в празничния период на Великден и Гергьовден, BILLA България ще предложи на клиентите си разнообразие от висококачествени продукти с български произход. Козунаци, яйца, агнешко месо и още много тематични за празника артикули, ще насърчат потреблението на родни продукти под мотото „По-хубаво от българското няма“. Засиленото потребление, търговската верига ще обезпечи с близо 4 милиона яйца с гарантиран български произход. Бели български яйца от подово отглеждани кокошки ще намерят само в BILLA ценителите на високото качество и естетите във великденските декорации.

Впечатляващите 165 тона или над 400 000 броя козунаци българско производство ще обезпечат разнообразие от вкусове за клиентите на BILLA - от традиционни с локум и стафиди до модерни с ванилов и шоколадов крем. В 28 магазина на веригата в столицата и страната, потребителите пък ще могат да намерят три вида козунаци, произведени на място от сертифицираните BILLA пекари.

Агнешко месо в обем от близо 100 тона, поръчано от доставчици от различни региони на България, ще осигури традиционния вкус и аромат на празничната трапеза. Ценителите на свинско и пилешко месо също ще могат да разчитат на стабилни наличности в дните със засилена консумация около Великден, защото BILLA България се е подготвила и със близо 100 тона от бранда „Българска ферма“. Над 580 тона свежи български плодове и зеленчуци, както и над 850 000 броя пресни подправки и салати, ще допринесат за вкусното и здравословно меню.

Вече 20 години BILLA е верен партньор на местното производство и стимулира развитието на малкия и среден бизнес в България. Веригата е в успешно партньорство с над 670 местни фирми, които доставят над 85% от асортимента в магазините ѝ в цялата страна, сочат данните за 2020 г. Благодарение на устойчивите си дългогодишни политики и устойчиви партньорства с местни производители, въпреки трудностите през изминалата година, клиентите на търговската верига имаха възможността да избират сред 85% колбаси и месни деликатеси, над 73% артикула сирена и кашкавали, над 70% прясно свинско, над 80% прясно пилешко и птиче месо, произведени в България. В магазините от веригата, ценителите на здравословното хранене могат винаги да открият свежи плодове и зеленчуци под марката BILLA Градини, включени в специална програма за намаляване на пестицитите, както и отгледани от други български производители, в общо над 180 градини и оранжерии в страната, а също и прясно българско месо с доказано качество и произход от бранда Българска ферма.

 „В България се произвеждат висококачествени продукти и храни с незаменим вкус, които заслужават да бъдат подкрепени. Ето защо, ние в BILLA, работим заедно с местния бизнес в страната вече 20 години. Наша основна цел е все повече български производители да получат възможност да предложат своята продукция на рафтовете в нашите магазини. По този начин, клиентите, част от голямото ни семейство, избират от богат асортимент от пресни и висококачествени български продукти.“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Освен добре познатите български брандове, клиентите имат възможност да избират и от голямо разнообразие от продукти от собствените марки на компанията, сред които са познатите и предпочитани Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio. Над 50% от артикулите в 23 собствени марки, представени в търговските обекти на BILLA България, са българско производство.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията