Звездопад в НДК

Звездопад в НДК | StandartNews.com

Изгряващи звезди ще делят овации с дългогодишни знаменитости на грандиозния концерт "Време за обичане" в сряда в НДК. Логото всъщност е от стихотворение на Михаил Белчев, изпято от неговия син Константин. Абитуриентът от италианския лицей вече направи клип по едноименния хит и натрупа червени точки.

Грациозната Ани Стайкова идва направо от Лондон за спектакъла, посветен на вече 15-годишната фестивална програма "Приятели на България". Тийнейджърката, притежаваща впечатляващ тембър, невероятна музикалност и завидна артистичност, е получавала шестици от журито и публиката на фестивалите "Лачените обувки", "Милион чудеса", "Изгряват звезди", "Хит минус едно". Чаровницата е завършила Royal Holloway University в Лондон, сега продължава да се образова в института за съвременна музика на Острова. Изкушена е най-вече от соул и джаз, но утре ще изпее роден евъргрийн.

Детето чудо Мартин Йорданов също е на голямата сцена. 13-годишният бургазлия още на 4 се включва в хоровата школа "Милка Стоева". През 2007-а получава гран при на "Сладкопойна чучулига". През 2008-а участва в тв предаването "Кандидати за слава", където се класира шести сред 3500 момчета и момичета. През 2010-а е ководещ с Драгомир Драганов на финалния избор за Евровизия. Има награди от музикални състезания в България, Полша, Литва, Русия, Казахстан, Молдова. През 2011-а представя България на "Славянски базар" в Беларус и печели трета награда. Лауреат е на фондацията на Димитър Бербатов, получава аплодисменти на юбилейното шоу на Хайгашод Агасян в зала "България", тръгва си със златен медал от олимпиада по изкуствата в Турция...

Децата от вокалните групи "Пеещите кенгура" към немското училище "Ерих Кестнер" и "Пламъче" с ръководител Пламена Златева пък ще изпълнят с Роси Кирилова песента на УНИЦЕФ за България - "Да протегнем на някой ръка" по музика на Хайгашод Агасян и текст на Александър Петров.

В зала номер едно микрофона ще хванат още Тони Димитрова, група "Грамофон", дуетите "Ритон" и "Шик", Мишо и Кристина Белчеви. Танците са на ансамбъл "Чинари", режисьори са Михаил Белчев и Боян Даскалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай