Вино, фънк и класика с "Акага" и "Куатро"

Вино, фънк и класика с "Акага" и "Куатро" | StandartNews.com

На екстравагантна комбинация от фънк, фюжън и класика се насладиха феновете на "Акага" в зала 3 на НДК снощи. Проектът "Либидо" на перфектните музиканти заедно с квартет "Куатро" вървеше с чаша вино, предлагано на бара в залата. Това заедно с диджей битовете на Борче, секси вокалите на три студентки от НАТФИЗ и мулти-инструменталното майсторство на Мишо Шишков допълнително разпалиха страстите на верните почитатели на нестандартните лайфове.

"С настъпване на лятото и слънчевото време, вярваме, че хората имат нужда точно от един цветен и енергичен "либидо проект", даде старт на купона Краси Куртев от "Акага". Публиката от няколко поколения не чака дълго и заформи дансинг групички, където дечурлигата бяха главните танцьори.

Голяма част от сетлиста беше от напълно нови, специално замислени и създадени от двете формации денспарчета. Но прозвучаха и класика от Астор Пиацола и хитове на Марвин Гей и Бруно Марс поднесени в нов аранжимент в хармония със стила на "Акага".

Особена еуфория настъпи, когато "Акага" забиха "Purple rain" на Принс в добавка с мощната брас секция на бандата и виртуозните сола на китариста им Петър Главанов. Друг кулминационен момент бе джемсешънът между него и кийборда на Мишо Шишков. Двамата невероятни музиканти си подаваха един на друг рок импровизациите и постигнаха съвършена композиция сякаш родена след дни на репетиции. Резултатът от всичко това бе един абсолютно добър нов поп-денс гиг изпълнен от суперпрофесионалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай