Четвъртък,

Търг за микрофон на ФСБ помага на Стохата

От: Администратор -
2511
Търг за микрофон на ФСБ помага на Стохата
A
A
A

Перник. Истинска рок фиеста се готви в Перник за рождения ден на рок музиканта Стоян Стоянов - Стохата. "Стандарт" разказа за неговата съдба в рамките на кампанията "Възкреси доброто". След измама от имотната мафия Стохата остана без дом, а заради менталните му увреждания след тежка катастрофа от преди около 20 години той трудно се грижи сам за себе си.

За дата на фиестата е избран рожденият ден на рокаджията 24 февруари. В концерта ще участват Милена Славова, Фънки с "Черно фередже", БТР, "Конкурент", Звезди и "Аналгин", Васко Кръпката и "Подуене блус бенд". От фондация "Български рок" подариха трофеен микрофон, използван за концерти от легендарната рок група ФСБ от 1978 до 1992 г. За него във Фейсбук вече тече търг с явно наддаване. Разиграват се и юбилейни монети.

Вече е факт и съдебното решение, което постановява, че Стоян не е в състояние да взема самостоятелни решение. На това основание местната власт ще му назначи попечителски съвет и ще издаде настанителна заповед на музиканта за определеното му общинско жилище. Апартаментът вече се ремонтира от приятелите на Стоян. Събират се и дарения за обзавеждане.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички