Стив зубри български

Стив зубри български | StandartNews.com

"Аеросмит" излизат утре в суперформа на "Локомотив"

Рокаджиите от "Аеросмит" категорично не желаят алкохол в менюто си - дори и бира. Бурните години са в миналото и сега те водят възможно най-здравословен живот. Те ще кацнат у нас в събота за концерта си на стадион "Локомотив" най-вероятно по обяд и засега нямат намерение да остават след шоуто. "Интересуват се от културата на всяка страна. В Турция се впечатлили от кафето, което се пие бавно и с много "мохабети", сподели вчера с колеги Иван Черкезов, репортерът на Нова, който направи интервю с тях в Истанбул. Там обаче концертът им беше отменен заради националния траур след трагедията в мината. По този повод Стивън Тайлър излезе с изявление: "Събудих се тази сутрин с ужасяващата новина за кошмара в Сома. Искрените ми молитви са за тези, които са починали, за тези, които все още са в капан под земята, както и за техните семейства. Нашите сърца бият и за жителите на Турция и зачитат трите дни на траур на потъналата в скръб нация."

Заради трагичния инцидент София се превръща в първа спирка на европейското им турне. Стив Тайлър усилено се учи да произнася правилно "да" на български. "Цялата банда е в суперформа и на живо са в пъти по-харизматични", каза още Черкезов. "Най-вероятно няма да преспят в София, но сме подготвени, ако поискат", каза Иван Несторов от "София мюзик ентърпрайсис". Преди време музикантите поискали информация за забележителностите в града, защото имали навика да се разхождат преди концерт. Билетите за "Локомотив" са почти разпродадени, но все още се намират. Стадионът може да побере около 30 000 души.

Вчера сцената беше почти готова, а тревата на терена няма да бъде покривана, за да се създаде усещането за фестивалност ала "Уудсток".

Съоръжението, на което ще излязат "Аеросмит", тежи около 120 тона.

"На тази сцена са се изявявали Риана, "Металика", "Айрън Мейдън" и папа Бенедикт", каза Матиас Андре, който ръководи екипа по изграждането й. Конструкцията идва от фест в Турция и ще бъде върната пак там. Екипът е подготвен да реагира и при пороен дъжд и буря, но се очаква времето в събота да е благосклонно към рок войнството.

От столична община вчера припомниха, че най-удобните спирки в близост до стадиона са "Софарма АД", "153-та гимназия" и стоков базар "Илиянци". Автобусите, които спират там, са номера 83, 86, 108, както и трамвайни линии 11 и 12.

За удобството след концерта ще пуснат допълнителни трамваи, които ще пътуват по маршрут от "Хюндай България" до метростанция "Хан Кубрат" и допълнителни автобуси - от "Хюндай България" до Централна гара. Те ще спират на всички спирки на обществения транспорт. Метрото ще работи до 1 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай