Сашка Васева: Защо да не пея опера с голямо деколте?

Сашка Васева: Защо да не пея опера с голямо деколте? | StandartNews.com

Сега искам да им кажа на тези снобари, че и Сашка Васева може да пее по друг начин. Но пък защо да не пея опера с голямо деколте?! Ще си запазя начина на обличане, оперните певици също могат да показват гръд. Това каза пред БНТ фолкфурията Сашка Васева, която през изминалата неделя пя на първия си оперен концерт. Оказа се, че събитието предизвика голям интерес, а тя блесна с желанието си да бъде по-различна в очите на критиците.

Не се приемам насериозно, аз не сменям жанра. Това е едно предизвикателство, едно забавление. Границите между жанрове се сливат, каза Васева за превъплъщението й на оперна певица. И добави, че трудностите в кариерата са я накарали да преоткрие операта.

Преди да започна с фолка работих с Димитър Йосифов и пеех канцонети в Италия, но дойдох у нас и трябваше да пея нещо по-добре смилаемо, обясни певицата от таверните в зората на 90-те.

Тази жена изобщо няма претенцията, че пее опера. Тя пее свои лични канцонети и тя е абсолютно наясно, че не е оперна певица. И това се вижда в поведението и комуникацията й с публиката, каза един от организаторите на музикалното събитие.

"Аз не виждам какъв проблем има Сашка да пее опера. Оперното изкуство отдавна е в супермаркета", добави тя.

Аз съм много приятно изненадана и не мога да приема това като провокация, каза Дарина Такова, оперна певица. Намирам я за един харизматичен артист, който не се взима насериозно, добави тя.

Такова определя Васева за един честен, отворен артист, който има каризма. "Един глас, доста присипващ между другото . . ., но за мен той минава през сърцето и е напълно достатъчно", изтъкна тя, с което я поздрави за смелостта.

Чалгата не се занимава с нас, не се интересува от нашите изяви и не се конкурира с нас, каза организаторката на концерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай