Роби подлуди 35 000 (ОБЗОР)

Роби подлуди 35 000 (ОБЗОР) | StandartNews.com

Стриптийз, хитове и кавъри на Фреди и Синатра разбиха вярната публика

Екстаз и разтърсващи емоции взривиха централния плаж в Бургас в петък вечер. Над 35 хиляди меломани окупираха гигантската сцена край морето в очакване на големия Роби Уилямс. Тазгодишното издание на "Спирит ъф Бургас" строши всички рекорди. Пясъчната ивица почерня от народ. Конструкция от 500 тона, 40-метрова видеостена, фенове от Гърция, Сърбия, Румъния, Русия, Англия, Германия, Полша, Холандия и много други страни създадоха истинско вавилонско стълпотворение, което говореше един език - този на любовта към Роби Уилямс.
"Мастило", белгиецът "Милоу" и британската сензация Kwabs покачиха умело градуса на настроението. Морето на централния плаж в Бургас беше спокойно, но не и публиката.

Енергията на феновете можеше спокойно да захрани електроцентрала

а шумът и напрежението бяха невъобразими. Точно в 22.30 настъпи дългоочакваният миг. Мощни прожектори обагриха сцената в кървавочервено, а зрелищна мултимедия възвести появата на световната звезда. Огромен надпис попита - "Готови ли сте да бъдете забавлявани"? В целия си блясък и слава се появи и най-чаканият човек на лятото, запявайки взривната Let Me Entertain You. Още от началото си пролича - Роби беше в суперформа. Гласът му не е мръднал през годините, да не говорим за фигурата - бе облечен с черен елек и татуираните му бицепси побъркаха фенките. Задължителният рус перчем бе на мястото си, от главата му стърчаха дяволски рога, черни очила скриваха влудяващите според нежния пол зелени очи, а с пеенето помагаше баща му Пит Конуей, който също има забележителни вокални умения.

Роби се раздаваше на макс, шегуваше се с феновете, движеше се по всички нива на сцената и наистина приличаше на дете, каквото винаги е казвал, че е. Малко звезди са толкова неукротими, първични и искрени в гастролите си.
За краткото време в България Роби Уилямс бе успял да научи няколко думи на български. Сред тях бяха: "Добър вечер!" и "Благодаря!", но и само това бе достатъчно, за да умили публиката. Заредиха се хит след хит - "Feel", "She s The One", "Candy", "Rock DJ". Роби отдаде чест на великите "Куин" - тътенът на "We will rock you" разлюля плажа и бе подет мощно от публиката. После Уилямс заложи на новите си песни, които са истинско завръщане към 20-те и модата на суинг танците. Роби се движеше умело по пътеката, врязана в самата публика, и изобщо не се притесняваше да бъде близо до пощурялата тълпа.

Две яхти бяха допуснати до морския бряг, откъдето гледката трябва да е била впечатляваща. "Не се познаваме от дълго, но ви обичам, хора!", искрено призна Роби, а думите му бяха посрещнати с възторжени викове. Настана фурор, когато Уилямс отново се върна към любимия си Фреди Меркюри и заби готин кавър на "Бохемска рапсодия". На Зори от Благоевград пък й провървя да се качи при него на сцената заради хубостта й, но и благодарение на ефектен плакат, който бе донесла. На него пишеше:

"Аз съм извънземна и искам твоето ДНК"

Очаквано, Роби остана верен на ексхибиционизма си и за радост на фенките разхвърля много дрехи, като накрая остана по нещо като поличка.
За финал секссимволът се раздаде с "Kids" - рокаджийското парче, което навремето направи с Кайли Миноуг. Разбира се, никой не си помисли, че това ще бъде всичко. Голямото обобщение в живота на Роби остава "I'm loving angels instead", и прочутата песен предизвика сълзи в хиляди очи на плажа. В другите държави по време на турнето концертът завършва обикновено с "Angels". Сега обаче, дали защото това бе първото му шоу на плаж - нещо, което Роби отдавна мечтаеше, или пък просто бе в настроение, публиката получи и бонус - My Way. Вечният хит на Франк Синатра вървеше със субтитри на големия екран и 35 000 гърла пяха биса заедно с мистър Уилямс.
"Бургас, вие бяхте невероятни! Не мога да повярвам, че не сме идвали досега тук. Няма да ни се разсърдите, ако се върнем отново много скоро, нали? Среща?", попита накрая той. Уилямс си е заминал малко след концерта с личния си самолет.

Борисов хвали бургаския кмет

Премиерът Бойко Борисов не пропусна да похвали кмета на Бургас Димитър Николов за главозамайващия успех на Спирита. Министър-председателят призна, че е имал покана от градоначалника, но не е присъствал на спектакъла на Роби Уилямс. "Поздравявам кмета Николов за снощните концерти, на които половината кабинет беше дошъл. По-младите разбира се, те го гледат. Но това е полезно за града, самите бургазлии разбират, че това, което се прави, е за рекламата на града и за самите тях", каза Борисов.

В шеговит тон пък кметът Димитър Николов съобщи, че преди да отлети от Бургас, Роби Уилямс е попитал "Къде бяхте до сега, че не ме поканихте?".
Тук Борисов се намеси също с хумор и отговори: "Е как къде - една година бяхме в опозиция, сега вече ще го каним".

Фенове недоволстват заради блъсканицата

Немалко фенове останаха недоволни от организацията на концерта. Блъсканицата бе невъобразима. Влизането към плажа отнемаше повече от час, а зоните за пропуск не бяха достатъчни на брой, коментират засегнати. Картите за плащане, които бяха специалната валута за фестивала, трудно влизаха в употреба и затрудниха притежателите им. Според мнозина достъпът до тоалетните също бил прекалено далеч и проблемен. Въпреки това не се стигна до намесата на линейките и никой не пострада. А и още първите тонове на "Let Me Entertain You" моментално изчистиха всякакви негативни емоции. След концерта обаче такситата в града се оказаха недостатъчни, за да обслужат всички. Мнозина се оплакваха, че изобщо не могат да се свържат с операторите, чиито телефони моментално прегряха от поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай