Вторник,

Red Hot Chili peppers и Тина Търнър на 4 гъдулки

От: Failed to load user -
1187
Red Hot Chili peppers и Тина Търнър на 4 гъдулки
A
A
A

Четири традиционни български гъдулки в ръцете на момичета от най-младата и единствена по рода си етно-група Etnotix се оказаха достатъчни да вдигнат на крака гостите на столичния София Лайв Клуб в четвъртък вечер. Уникалният женски квартет гъдулки, прекрасният глас на вокалистката Любомира Павлова, горещите китара и перкусий в ръцете на мъжката част от Etnotix - поднесоха запомнящ се и впечатляващ спектакъл, който беше и първата официална клубна премиера на групата.

Много млади, талантливи, чаровни и естествени момичетата и момчетата представиха красива и много различна авторска музика – смесица от етно, поп и рок ритми, а програмата им продължи близо два часа с кратка почивка. След паузата на сцената стъпи и Адриана Николова – Пе4енката, която се включи ударно със своето виждане за това – "що е то етно-бийтбокс". От този момент в програмата настъпиха невероятни и забавни обрати, като се започна от етно-оперен фрагмент от "Кармен" в изпълнение на Etnotix и Пе4енката, премина през рок на четири гъдулки с парчето на Red Hot Chili Peppers "Otherside" и стигна до Тина Търнър и нейната "Proud Mary". Последвалото "Соло на тъпан" и "Шопски мотиви" в изпълнение на целия състав на Etnotix по никакъв начин не "укротиха" емоциите в клуба, а напротив – вдигнаха настроението до краен предел. В напълно заслужения и очакван бис бандата се спря на парчето "Щипка сол", превърнало се във визитна картичка на Etnotix.

С първата си официална премиера Etnotix дадоха сериозна заявка за появата на нова, много различна по стил и излъчване, качествена и симпатична млада етно група на музикалната сцена, а доказателство за това бяха и стотиците гости и приятели на групата, който изпълниха заведението с нестихващи аплодисменти.

Повече за групата:

ETNOTIX са Деница Христова /първа гъдулка/, Десислава Тодорова /втора гъдулка/, Деница Дончева /трета гъдулка/, Латина Буневска /алтова гъдулка/, Любомира Павлова /вокал/, Калоян Павлов /перкусий/, Александър Кирилов /соло китара/. Групата е създадена по идея на Асен Павлов, през 2014 г, а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът" и в спектакъла "Ние Българите", пред препълнена зала 1 на НДК.

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно и рок звучене.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com