Quarto & Аkaga канят на купон утре вечер в НДК

Quarto & Аkaga канят на купон утре вечер в НДК | StandartNews.com

Повече от 20 души на сцената на LIBIDO Project – представят неочаквано добра музикална комбинация

"На-на" е едно от новите общи парчета на Quarto Quartet и група Аkaga от проекта им Libido, което ще чуем за първи път утре вечер в зала 3 на НДК в 20.00ч и почти е сигурно – веднага ще запеем. Двете банди и приятели канят всички готови за лятото да го посрещнат (и предизвикат) заедно с тях - с усмивка, добро настроение, хубава музика и танци. На сцената ще има повече от 20 души - музикантите от класическия Кварто Квартет и група Акага, мулти инструменталиста Мишо Шишков, перкусиониста Радо Казасов от Funky Miracle и още 4 млади, гласовити и красиви момичета - певици и актриси, (част от тях все още студентки в НАТФИЗ). Цялата тази музикална тумба, в която почти всички се познават още от деца, а и повечето са съученици от музикалното училище, се срещат за първи път на сцената в екстравагантния и купонджийски LIBIDO Project. Утре вечер, в рамките на близо два часа ще чуем 20 летни, енергични и весели парчета - комбинация от фънк, фюжън, джаз и класика. Половината от тях ще видят за първи път "бял свят", защото са специално написани и създадени за шоуто. Ако все пак нещо ви зазвучи познато – то със сигурност ще носи почерка на срещата между толкова различни по стил музиканти.

Заглавната песен на проекта - парчето "Libido" е поверено на пловдивчанката Нели Солакова, позната на публиката от шоуто Bailando, в което си партнираше с големия Васил Петров. Специално внимание и в знак на почит към звездния Prince, който не отдавна ни напусна, в програмата влиза и "съвършеното парче", по думите на Краси от Акага – емблематичното "Purple rain".

След премиерата на 17 май, шоуто Libido Project има амбицията да реализира още свои издания, а през лятото се планира заснемането на видео клип към едно от новите парчета. Няма да е изненада и ако след този огромен труд, който стои зад Libido Project се появи и цял нов албум, носещ същото примамливото заглавие.

Събитието на 17 май в НДК се мести в зала 3, поради технически причини, а цените на билетите са с цени от 15 и 20 лв - в системата на Ticketportal.bg и Билетен център в НДК.

Можете да се присъедините към събитието – ТУК.

QUARTO:

Quarto Quartet са музикантите Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Димитър Тенчев (виолончело).

Създаден като клавирен квартет през 2005 г., впоследствие съставът на квартета е разширен с бас, втора цигулка и кларинет, които дават повече възможности за изпълнението на разнообразни концертни програми. Един от най-качествените състави от класически музиканти у нас, Quarto Quartet е носител на редица награди от национални и международни конкурси. През 2011 г. съставът е избран и представя България със забележителен концерт в зала "Йехуди Менухин" на Европейският парламент в Брюксел. За постиженията си музикантите са удостоени с престижните национални награди „Кристална лира" 2014 и „Златното перо" 2015 на слушателите на FM Classic radio. За последните десет години имат стотици концерти по света и у нас - пред многохилядна публика, като всеки техен проект е събитие, създадено с креативност и вдъхновение, в съвсем различни жанрове музика – класика, джаз, поп, рок.

AKAGA:

Група Акага е една от най-популярните български групи, сформирана от студенти от Националната музикална академия през 1992 г. Музиката им представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и хип-хоп. Когато се появява Акага е първата малка група (извън познатите биг бенд състави), която има брас секция като водеща в музиката й. През първите години от съществуването си музикантите работят предимно в България, но популярността им расте и през 1998 и 1999 г. групата е сред малкото родни, които стъпват на сцената на джаз – фестивала в Монтрьо. През 2000-ната година Акага са готови с четвъртия си албум „9", последван от много промени в състава на групата. От 2007 г насам актуалните членове на Акага са Краси Куртев (фронтмен, бас-китара), Георги Велев (тромпет), Иво Казасов (тромпет), Краси Кирилов-Джоджо (тромбон), Калин Петров (клавир), Петър Главанов (китара) и Димитър Димитров – Дънди (барабани). През 2012 г Акага отбелязват 20 години на сцената с голям концерт в зала 1 на НДК. През годините бандата участва в редица съвместни музикални проекти с известни български изпълнители, като Графа, Дичо, Тома, Спенс. Независимо от студийните си проекти, Акага продължават активната си концертна дейност в България и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай