Понеделник,

Първи трибют на Dream Theater ще зарадва феновете на прогресив рока

От: Администратор -
3956
Първи трибют на Dream Theater ще зарадва феновете на прогресив рока
A
A
A

София. Любовта към Dream Theater събира на една сцена шестима от най-добрите български рок музиканти за един необичаен концерт.

Преди повече от година барабанистът Венелин Венков и китаристът Димитър Николов решават да направят трибют на най-успешната прогресив рок банда – Dream Theater. За целта те канят музиканти, с които споделят отношението си към групата – Теодор Койчинов (вокал), Михаил Дичев (бас), Ани Свинарова (клавишни) и Милена Иванова (бек вокал). Всички те са силно повлияни от Dream Theater, благодарение на които са развили музикалния си вкус и критерии. Така освен че са истински почитатели на групата, музикантите обогатяват собствения си стил и професионални умения.

По-малко от 50 репетиции са сплотили Тео, Венко, Мишо, Митко, Ани и Милена, които вече са убедени, че когато съмишленици работят заедно, резултатът и удовлетворението са в пъти по-големи. Какво са постигнали, ще чуем и видим на 17 януари (събота) от 22:00 часа в любимия на всички музиканти и меломани клуб за жива музика – Sofia Live Club.

Сет листът включва парчета от ранните албуми на най-влиятелната прогресив рок банда: Images And Words, Awake, A Change of Seasons и Falling Into Infinity. За всички, които познават творчеството на бандата, не е тайна, че това са по-мелодичните и дори меланхолични албуми на Dream Theater, далеч преди да втвърдят звука и музикалните си идеи, с които спечелиха много нови фенове на тежкия звук. Трибют бандата се е спряла на част от композициите, направени между 1992 и 1997 година, където за лиричността са се погрижили бившите клавиристи на групата – Кевин Мур и Дерек Шириниън.
Неслучайно американците са идвали три пъти в България, където феновете им са многобройни и изключително топло приемат безкомпромисните и впечатляващи изяви.

Концертът ще зарадва както почитателите на бандата и прогресив рока, така и всички ценители на качествената концептуална музика на световно ниво.

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg и струват 10 лв. На входа в деня на концерта билетите ще са по 13 лв.

Повече за събитието можете да откриете на страницата във Фейсбук


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com