Първи трибют на Dream Theater ще зарадва феновете на прогресив рока

Първи трибют на Dream Theater ще зарадва феновете на прогресив рока | StandartNews.com

София. Любовта към Dream Theater събира на една сцена шестима от най-добрите български рок музиканти за един необичаен концерт.

Преди повече от година барабанистът Венелин Венков и китаристът Димитър Николов решават да направят трибют на най-успешната прогресив рок банда – Dream Theater. За целта те канят музиканти, с които споделят отношението си към групата – Теодор Койчинов (вокал), Михаил Дичев (бас), Ани Свинарова (клавишни) и Милена Иванова (бек вокал). Всички те са силно повлияни от Dream Theater, благодарение на които са развили музикалния си вкус и критерии. Така освен че са истински почитатели на групата, музикантите обогатяват собствения си стил и професионални умения.

По-малко от 50 репетиции са сплотили Тео, Венко, Мишо, Митко, Ани и Милена, които вече са убедени, че когато съмишленици работят заедно, резултатът и удовлетворението са в пъти по-големи. Какво са постигнали, ще чуем и видим на 17 януари (събота) от 22:00 часа в любимия на всички музиканти и меломани клуб за жива музика – Sofia Live Club.

Сет листът включва парчета от ранните албуми на най-влиятелната прогресив рок банда: Images And Words, Awake, A Change of Seasons и Falling Into Infinity. За всички, които познават творчеството на бандата, не е тайна, че това са по-мелодичните и дори меланхолични албуми на Dream Theater, далеч преди да втвърдят звука и музикалните си идеи, с които спечелиха много нови фенове на тежкия звук. Трибют бандата се е спряла на част от композициите, направени между 1992 и 1997 година, където за лиричността са се погрижили бившите клавиристи на групата – Кевин Мур и Дерек Шириниън.
Неслучайно американците са идвали три пъти в България, където феновете им са многобройни и изключително топло приемат безкомпромисните и впечатляващи изяви.

Концертът ще зарадва както почитателите на бандата и прогресив рока, така и всички ценители на качествената концептуална музика на световно ниво.

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg и струват 10 лв. На входа в деня на концерта билетите ще са по 13 лв.

Повече за събитието можете да откриете на страницата във Фейсбук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай