Немци подгряват братя Кавалера в София

Лиз Разкошната е вокал на немската хеви-траш група Dying Gorgeous Lies, която ще подгрее братя Кавалера на 15 ноември

Немци подгряват братя Кавалера в София | StandartNews.com

По-малко от седмица остава до концерта на култовите бразилци Макс и Игор Кавалера в София. На 15 ноември в зала "Универсиада" великите металисти ще изсвирят парчетата от легендарния албум Roots на "Сепултура". С новата формация Cavalera Conspiracy, в която са още китаристът Марк Ризо и басистът Джони Чоу, двамата Кавалера ще отбележат 20 години от издаването на безспорно най-емблематичния им албум - апогей на бандата. Турнето „Return to roots 2016" стартира преди повече от месец в Лас Вегас и ще премине през цяла Северна Америка, преди да дойде у нас.

Подгряваща е немската хеви-траш група Dying Gorgeous Lies. Музикантите ще излязат за едночасов сет в 20 часа. Създадена едва през 2009-а, бандата предлага изключително динамична музика. Един от най-силните козове е харизматичната и красива фронтдама Лиз Разкошната. Лиз се разграничава от познатото звучене на метъл композиции с лирични женски вокали, асоциирано най-често с Nightwish и Arch Enemy. Нейната виртуозна вокална техника съчетава дрезгав мощен глас и невероятна енергия. Стилът им може да бъде определен като олдскуул траш, пауър метъл, подкрепен от динамични китарни рифове, яростни вокални хармонии и брутален саунд. Групата участва често на големия фестивал Wacken, а последният й албум „First World Breakdown" (2015) е финансиран от Wacken Foundation. Dying Gorgeous Lies редовно присъстват в топ ревютата на най-престижните световни музикални издания - Metal Hammer, Blast!, Rock It!, Aardschok, Rock Tribune, Terrorizer и много други. Само преди месец пък приключи източноевропейското турне на бандата с концерти в Литва, Латвия, Естония и Русия.

Билетите от 50 лева са в мрежата на Тикетпро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената в деня на концерта ще бъде 60 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай