Над 90 деца на конкурс за "Звезди в радиото"

Над 90 деца на конкурс за "Звезди в радиото" | StandartNews.com

Над 90 деца подадоха заявления за участие в шестото издание на конкурса „Звезди в Радиото" – 2016", който ще се проведе този уикенд в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Надпреварата е част от проекта на медията „Инвестирай в младостта" и е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. Организира се от радиото и НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалния инспекторат по образование. Могат да участват индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас. Всеки кандидат ще представи пред журито 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 6 минути. Има изискване за областите класическа и популярна музика едното произведение да е от български автор.

Журито е в състав – композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св. св.Кирил и Методий" Марин Митов, музикантът Емануил Манолов и композиторът Петьо Кръстев. Основните критерии, по които те ще оценяват изпълнителите, са интониране и ритмичност, степен на трудност, артистичност и въздействие. Кандидатите ще бъдат оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издания на конкурса. Всички участници получават грамота. За най-добрите има дипломи и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград, и професионален звукозапис. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св. св. Кирил и Методий", а на 27 април от 18.00 часа в концертното студио ще е награждаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай