Мощен хейт по чалгата във Фейсбук

Мощен хейт по чалгата във Фейсбук | StandartNews.com

Мощен хейт по чалгата тече през последните няколко дни във Фейсбук. Хиляди противници на този вид музика се опитват да бойкотират предстоящия концерт на музикална компания "Пайнер", който е по случай 14 години от създаването на телевизия "Планета". Всичко дойде от това, че няколко човека започнаха да пишат най-различни нецензурни и пълни с грешки коментари във връзка със събитието. Други последваха техния пример и по този начин се получи хейтърска вълна, която препълни страницата "14 години Планета ТВ" във Фейсбук, където организаторите канят своите почитатели.

"Ти горе-долу готвиш ли добре? Ти горе-долу хейтваш ли поне?". Този рефрен започнаха да пеят античалгарите, перифразирайки цитат от песен на Фики Стораро и Галена. Макар и да не са целели това, мразещите чалгата успяха да напълнят страницата на концерта в социалната мрежа и в един момент се оказа, че са много повече от феновете на този тип музика.

Коментари, написани неграмотно, с редуващи се малки и големи букви, побъркаха почитателите на чалгата. Най-вероятно троловете целят да покажат с тях, че този тип фенове са неграмотни и имат доста ниска култура. От други публикации на хора в страницата за концерта става ясно, че вече има майтапи за салфетките, прическите на вафлички, дрехите, които може да срещнем сред публиката на мегаконцерта.

"На концерта ще мирише на крака, но няма да е от Фики", написа някой за популярния сред тийнейджърките изпълнител, който в последните месеци чу какви ли не вицове за своята фигура (такива мускули набил, че горната част на тялото му  станала доста по-внушителна от долната, не му останали крака :) ). В тази връзка хейтъри написаха, че певецът ще дойде на кон, защото няма как да върви пеша. 

"Една приятелка е член на Mensa и каза, че всички в обществото са разбрали за мега концерта! Силно са заитригувани и го очакват с нетърпение! Организират масово посещение! Та, за тях питам, дали в цената на билета се включват салфетки или носни кърпички? Ако не, може ли да си носим или ще ни бъдат изземани на входа, за да трябва да ги купуваме от бара???", коментира момиче във Фейсбук.

"Здравейте, имам един въпрос към организаторите. Разбрах, че Джейми Оливър щял да отваря будка за кебапчета и цаца (на соева основа) до сцената, ама какво друго ще има за гарнитура, че се чуват различни слухове", написа подигравателно друг потребител и пусна анкета, за да може да гласуват какво ще бъде менюто.

"Умерзен съм от подигравките в тази група. Малко артисти могат да напълнят зала Аре на армееец в България. Със сигурност нашите идоли от Пайнер заслужават уважение и когато нямате лъскави леопардови одежди и чувство за ритъм, е подобре да замълчите. Неискам да влизам в подробности, но смятам, че се изразих грамотно и съм ясен - подкрепа за талантливите хора на нашета родина! Стига омраза, пудигравки и опити за съботаш! Нека, който не харесва поп фолка, да заобиколи, както би казал културният министър г-н Веждир Ашидов!, коментира Самуил Петканов от "НЕновините".

В събитието за концерта на "Пайнер" са поканени 9 000 души. От тях над 7 800 са потвърдили присъствието си, а други 613 са отбелязали, че са заинтересувани. Там не липсват и снимки на троловете, показващи чалга културата на подрастващите, както и такива на музикалната компания и нейните певци и музиканти.

"Намирам за крайно неуместна подигравката с изпълнители, които са доказали вокалните си качества и преимущества пред естрадните певци. Освен това музиката на този концерт може да е елементарна, но радва хиляди от тяхното сърце. И мнозина имат радостни и недотам радостни спомени, с което не намирам за правилно да се подиграват разни "умни и красиви" грантаджии, които не знаят как се изкарва хлябът от честните хора. Да, на много хора това им е забавлението и не разбирам защо при по-малко от месец и половина преди събитието разни неудовлетворени от живота си хора, неизживявали любов и раздели, си позволяват да се отнасят с такова пренебрежение към тази музика, само защото не е тяхната. Лошият вкус явно върви ръка за ръка с високите заплати, но не всичко на тоя свят е пари!, написа Emil Jassim в страницата на събитието.

"Телевизия планета благодари на всички "тролове" и техните preateli за добрата безплатна реклама която и осигуриха !!!", споделя друг потребител на социалната мрежа, който най-вероятно слуша поп фолк.

Концертът по случай годишнината от създаването на телевизия "Планета" ще се състои на 1 декември от 19:00 часа. Събитието ще е в зала "Арена Армеец". В него ще участват повече от 30 водещи имена в българската музика, както и музикантите от Дани Милев Бенд. Зрителите в залата ще гледат не един, а два спектакъла, пише Signal.bg.

"Арена Армеец" разполага с общо 12 373 седящи места. Цената на билетите варира от 5 до 20 лв. Организаторите продават и такива за правостоящи.

Певиците и музикантите от "Пайнер" ще се опитат да съберат близо 13 000 души (по груби изчисления) в залата. Някои анализатори побързаха да ги сравнят със Слави Трифонов, който побра 70 000 души на националния стадион- че няма да постигнат неговия успех.

Мразени или обичани от хиляди българи? ("ZA EDIN PREATEL PITAM") На този въпрос ще си отговорим след концерта на Галена, Преслава, Фики и компания. Дотогава можем само да предполагаме какъв размер ще достигне хейтът към чалгата и какво въздействие има социалната мрежа върху нагласите на хората.

*Коментарите на потребителите от Фейсбук са публикувани без редакторска намеса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай