Млади цигулари спечелиха наградата "Стоян Камбарев"

Номинираните и наградените с Деси Тенекеджиева и Левон Хампарцумян. Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк покани Хамбарски за изложба в галерията на банката

Млади цигулари спечелиха  наградата "Стоян Камбарев"  | StandartNews.com

Братята цигулари Александър и Мартин Зайранови от Варна, на 16 и 13 години, спечелиха наградата за полет в изкуството, наречена на големия режисьор Стоян Камбарев. Церемонията по връчването на отличията събра светско общество преди вечер в Атриума на столичен мол. Мтел беше партньор на акцията, която се провежда за шести пореден път от фондация "Стоян Камбарев" с председател Деси Тенекеджиева.

Победителите са от най-големите млади таланти в родната класика. Те са възпитаници на националното училище по изкуства "Добри Христов" в морската столица и на световноизвестния професор Марио Хосен, наричан "българският Паганини". Момчетата вече концертират с най-престижните ни симфонични оркестри. Другите номинирани бяха актрисата Елена Телбис, режисьорът Анастасия Събева - която веднага беше поканена от Мирослав Боршош да поставя в НДК, художникът Андрей Хамбарски и кинотандемът Еди Шварц и Йордан Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай